PATİLİ DOSTLARIMIZIN SESİ OLALIM

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Göktürk Hayvan Sevenler Derneği; 2015 yılında hayvanseverler tarafından kurulan ve sokak hayvanlarına daha iyi bir yaşam sağlayabilmek amacıyla kurulmuş bir Sivil Toplum Örgütüdür.

Göktürk Hayvan Sevenler Derneği; 2015 yılında hayvanseverler tarafından kurulan ve sokak hayvanlarına daha iyi bir yaşam sağlayabilmek amacıyla kurulmuş bir Sivil Toplum Örgütüdür. Amaçları insanlara muhtaç yüzlerce kimsesiz hayvanın beslenme, barınma, tedavi gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması; yaşam hakkı ihlallerinin engellenmesidir ve diğer tüm hayvanseverlere örnek olacak projeler geliştirmek ve hayata geçirebilmektir.

İki gün önce, İstanbul Eyüpsultan ilçesi, eski Hasdal çöplüğü mevkiinde bulunan Göktürk Hayvanları Koruma Derneği koruması ve bakımı altında bulunan 300 terk edilmiş, bakıma muhtaç köpeğin bulunduğu alandaki tel örgü ve kulübelerin pazartesi günü yani yarın yıkılacağı bildirilmiştir.

Orman vasfını kaybetmiş bu alandaki yaşamlarını dernek üyelerinin çabalarıyla sürdüren 300 bakıma muhtaç can yıllardır bölge ormanlarına belediyeler ve şahıslarca terk edilmiş olanların koruma altına alınabildiğinin yalnızca bir bölümüdür.

Terk edilmiş bir hayvanın bakımını üstlenmek ve ona yeni bir hayat sunmak ne kadar zordur bir bilseniz. Ve onlar bu zorluğun içinde mücadele ederken bir de tel örgü çektikleri için suç işlendiği iddia edilen bu bölgede herhangi bir ikamet yok ve hayvana zarar vermeyen insanların çevreyi de aynı titizlikle korudukları pek açıktır. İşgal dedikleri yerde aslında kimsesiz hayvanlar ve doğaya fayda sağlamak adına çalışmalar yapılmaktadır. Dışarıda, yol kenarlarında, sokaklarda yaşayamayacak durumda olan bu hayvanların yuvalarının ellerinden alınmamasını diliyorum. Zaten aileleri tarafından terk edilen canlar bir darbede Orman Bakanlığı’ndan yemezler umarım. Lütfen patili dostlarımızın ve Göktürk Hayvan Severleri Derneği üyelerinin sesi olalım ve bu üzücü yıkıma engel olalım.