SAĞDUYU

Aslı SERTDEMİR 07 Ağu 2021

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
An, birlik olma vakti. Provokasyonlara gelmeme, işin içine ideoloji, siyaset, önyargı, kavga, öfke sokmama vakti.

An, birlik olma vakti. Provokasyonlara gelmeme, işin içine ideoloji, siyaset, önyargı, kavga, öfke sokmama vakti. An; acıyı paylaşma, gözyaşı silme, bir yaraya merhem olma vakti. Olayları sıcağı sıcağına takip ettiğimiz yer, sosyal mecralar. Ama unutmayalım ki; ne idüğü belirsiz kötü niyetli çok kişi orada volta atıyor. Küçücük bir açık, kullanacakları görüntü, tek kelam arıyorlar. Yaşadığımız acılara kutlamalar yapacak sayısız düşman var. O düşmanları çok uzaklarda da aramayın. Çoğu içimizde, yanı başımızda… Sana bana benzeyen, insana benzeyen çok iblis var etrafımızda. Elbette canımız acıyor, uykularımız kaçıyor. Ben de çok iyi biliyor ve derinden hissediyorum elden bir şey gelememenin öfkesini. Döktüğümüz gözyaşı ile tek ağacı söndürememenin üzüntüsünü. Ettiğimiz ahlarla vahlarla tek canlıyı kurtaramamanın acizliğini. Ama galeyana gelip olan ateşi başka bir ateşle harlamayın. Lütfen soğukkanlılığımızı kaybetmeyelim. Hiçbir haberi araştırmadan itimat etmeyelim. Birebir kontakta olduğumuz kişiler veya güvendiğimiz yardım kuruluşlarına büyük küçük demeden yardım edelim. Ve tabi ki dualarımızı eksik etmeyelim.

El ele

Hepimizin içi yandı, yanıyor. Yatağına yatıp, rahat uyuyan tek kişi var mı bilmem. Her birimiz bir şekilde yanan yerlerdeyiz. Kimimiz dualarımızla kimimiz yardımlarıyla bazılarımız da canı kanıyla orada. Birçok ünlü isim de günlerdir yangın bölgesinde. Özellikle Şahan Gökbakar yangın başladığından beri sahada. Yaptığı canlı yayınlarla hem yetkililere hem de merak edenlere gece gündüz bilgi verdi, veriyor. Bazı yangınları başladığı an haber vererek, daha fazla büyümeden sönmesine vesile oldu. Bölgede provokatörlerin varlığını Şahan’ın yayınları ile öğrenenler oldu. İbrahim Çelikkol da yangınların arasındaydı.  O bunu asla şova çevirmedi. Sessiz sedasız yaptı. Elinde hortum, bir itfaiyeci gibi alevlerin arasındaydı. Hala orada canla başla çalışıyor. Oyuncu Pamir Tekin de yangın söndürme ekipleri arasındaydı. Haluk Levent AHBAP derneği ile birçok yardımı bölgeye ulaştırdı. Ve Kazakistan’dan bir yangın söndürme helikopteri kiraladılar.  Demet Akalın yardım kampanyası başlattı. Topladığı yardım kolilerini ve bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. İsmi sayamadığım daha birçok ünlü koli koli yardım malzemelerini yangın bölgesine taşıyor. Çıktığı konserlerin geliri bağışlayan da çok isim oldu. Ayrıca sayısız isim, kurum, kuruluş TEMA vakfına bağışlarda bulundu.                                                            

Dert sandığın…                                                                                                                                                   

Memlekete vatana üzülmekten, dertlerimizi unuttuk. Hoş; bakmayın siz dert dediğime… Aslında onların dert olmadığını, ateşin sıcağı yüzümüze vurduğunda anladık. Çoook çok salakmışız! Bize nasihat değil musibet lazımmış. Biz; çocuğumuzu bekleyen kıtlık tehlikesini görmeden, sınavda aldığı düşük nota üzülmenin saçma olduğunu anlayamadık. Oksijenimiz tükenmeden, yanlış adama gözyaşı dökmenin aptallık olduğunu idrak edemedik. Ardımızda kül olmuş bir yaşam görmeden, arkamızdan edilen dedikodulara üzülmenin saçma olduğunu çözemedik. Bize ayağı yanan itfaiyecinin fotoğrafı hatırlattı, 88. ayakkabıyı da alsak mutlu olmayacağımızı. Yanan evi önünde dövünen teyzeden öğrendik, dünya malının fani olduğunu. Biz kızıl alevlerden öğrendik, ahmaklığımızdan dertli olduğumuzu.