Vakıf Katılım web

SAKİN BAŞLADI

Burhan AKDAĞ 02 Mar 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Sinirli bitti..

4 gol, 3 kırmızı kart..

Beş gün içinde ikinci kez Beşiktaş ve Fenerbahçe kozlarını paylaşmak için Vodafone Park’ta. Bu sezonki fikstürün azizliği olsa gerek. Haftasonu Süper Lig’te karşılaşan iki takım, bu kez Türkiye kupasında yine Vodafone Parkta kozlarını paylaştı.

Beşiktaş'ta süper ligde cezalı olan Pepe ve Talisca, Fenerbahçe de ise Mehmet Ekici bu maça ilk 11'de başladı. Aykut Kocaman’ın 16 maç sonra Mehmet Ekici sürprizine anlam veremedim. Sanırım Mehmet Ekici’nin Beşiktaş’a karşı beslediği hırsı kullanmak istedi. İyi mi yaptı kötü mü onu maç içinde göreceğiz diye düşündüm.

Maç çok sakin başladı. Tabii bu sakin hava her haliyle Fenerbahçe’ye rövanş için çok yarayacağı kesin. Neden mi, zaman çok hızlı akıyordu, Fenerbahçe zaman geçirmek için her şeyi yapıyordu. Bu sakinliğe rağmen her iki takım ilk ciddi pozisyonda golü buldu. Önce Fenerbahçe bir kaç dakika sonra Beşiktaş kalesinde golü gördü. Sakin giden maç maç yavaş yavaş derbiye yakışır şekilde sinirler de her geçen dakika biraz daha gerildi. Bu gerginlik Alper’e yaramadı. Önce Caner’e yaptığı taktik faul sonrasında sarı kart, topsuz alanda Tolgay’ı itince ikinci sarıdan kırmızı kartı gördü. Yaptığının ne kadar yanlış ve acemice olduğunu o da anladı ancak iş işten geçmişti. Maçın hakemi Tolga Özkalfa hiç düşünmeden kartlarını gösterdi. Kırmızı karttan hemen sonra Beşiktaş on kişi oynayan Fenerbahçe’den ikinci golü kalesinde gördü. İlk yarı Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile bitti..

Şenol Güneş ikinci yarı on kişi kalan Fenerbahçe karşısına Querasma ve Babel’i oyuna alarak başladı. Keşke almasaydı, ilk yarı çok ferdi oynayan Lens devam etseydi. İkinci yarının hemen başında daha oyuna ısınamayan Queresma direkt kırmız kart görerek takımını on kişi bıraktı.. Her iki takım oyuna10’ar kişi devam edecek diye beklerken. Kaleci Volkan ise ikinci sarıdan kırmızı kartı görerek oyun dışı kaldı. Hiç anlam veremiyorum. Kaleci Volkan kırmızı kartı görmek için elinden ne geldiyse yaptı. Hakem Tolga Özkalfa belki dakikalar önce göstermesi gereken sarı kartı, göstermemek için çok direndi ama artık yapacak bir şey yoktu önce sarı ve ardından kırmızı kartını Volkan’a gösterdi.

Fenerbahçe artık sahada 9 kişi, bu dakikadan sonra maç artık tek kale oynandı. Beşiktaş yüklendi Fenerbahçe kalesini savundu. 

Duran bir topta Fenerbahçe kalesinde ikinci golü gördü. Kaleye geçen Kameni arkadaşına çarparak kaleye yönelen topa hiç bir şey yapamadı. Yenilen ikinci golden sonra Fenerbahçe’nin yapacak hiç bir şeyi kalmamıştı. Yapacak tek şey vardı 2=2’yi korumaktan başka çaresi yoktu.

Beşiktaş yüklendi Fenerbahçe direndi. Özellikle Fenerbahçe’de Şener çok iyi bir maç çıkardı.

Tolga Özkalfa maç sonuna tam 10 dakika ekledi. Bu dakikalarda Beşiktaş gol bulamayınca maç berabere bitti.

Fenerbahçe rövanş için bence önemli bir avantaj elde etti..

Geçen hafta sonu oynanan maçın yıldızı Querasma bana göre bu maçın berabere bitmesinin tek sorumlusu.

Sadece bu maç mı?

Tabiki değil hafta sonu oynanacak Trabzonspor maçında cezalı duruma düştü.

Son yılların bence en heyecanlı derbisi 4 gol, üç kırmızı kart ile bitti..

Federasyon bence bir ilke imza atmalı bu maçın rövanşını da Tolga Özkalfa'ya vermeli...