Vakıf Katılım web

ŞAMPİYONLUK KOCAELİSPOR'A ÇOK YAKIŞTI

Mehmet Zeki KUTLU
Tüm Yazıları
Ankakuşu gibi küllerinden yeniden doğdu Kocaelispor.

Ankakuşu gibi küllerinden yeniden doğdu Kocaelispor.

Dönem dönem çok zorluklar yaşadı. Bir zamanlar Avrupa takımlarını hizaya getiren bir takım iken olağanüstü zorluklar yaşadı ve BAL Ligine kadar düşmesinin ardından yerel duyarlı yöneticilerin el atmasıyla yeniden canlandı ve son zamanlardaki çıktığı sahalardaki ayak seslerinden “Bekle Beni Geliyorum Süper Lig!” diyen Kocaelispor, 2.Lig Play-Off finalinde ezeli rakibi ve komşusu Sakaryaspor karşı karşıya geldi. 

Geçmiş yıllarda sınırdaş iki kent arasında yaşanan rekabetin tatsız sonuçlarından dolayı yetkililer maçı bilinçli olarak İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'na aldılar. Bence çok da isabetli bir karar oldu bu.

Ve nihayet maç oynandı ve ezeli rakibi Sakaryaspor’u 4-0’lık net bir skorla mağlup etti.  Attığı gol kadar da kaçıran Kocaelispor, adını TFF 1.Lig'e yazdırdı.

Böylece artık “Öldü!” zannedilen Kocaelispor son olarak 2009-2010 sezonunda mücadele ettiği 1.Lig'e on bir yıl aradan sonra dönmüş oldu. Geçen yıl 3. Ligden şampiyonluk yaşayarak 2.lige çıkan camia bu yıl da yeni bir şampiyonlukla 1. Lige çıkması kent halkına iki yıl üst üste sevinç yaşatmış oldu.

Hedeflerini büyük tutan bu camianın 1. Ligde de fazla kalmayacağını şimdiden söylemeliyim. Şehrin dinamikleri, kulübün muhteşem taraftarı ve kentin yöneticileri artık Süper Lig zamanının geldiğinin farkında.

Kocaelispor yaşadığı en zor dönemlerde bile “Türk Futboluna” katkı sağladı. Bölgesel Amatör Liginde geçirdiği iki boyunca rakipleri için korkulu rüya oldu ama Avrupa’da başarılı maçlar oynamış, federasyon kupasını iki kere müzesine taşımış şanlı bir takımla oynama ve kendilerini kanıtlama fırsatlarını da rakiplerine yaşattı.

Dünyada kolay lig yok. Gücüne rağmen rakiplerine en çok saygı duyan takım da yine Kocaelispor oldu. Bu hareketiyle örnek oldu ve öncelikle seyirci kültürünü öğretti. Nasıl taraftar olunması gerektiği, hangi pozisyonlarda ıslık çalınmalı, hangi durumlarda taraftar baskısını hissettirmeli ve takımına gerçek anlamda nasıl katkı vermesini diğer yeni takımlara öğretti.

Bu arada seyirci sayısında rekorun Kocaelispor’da olduğunu da hatırlatmak da isterim.

Benimde acizane takımın yanında olduğum dönemler oldu. Kocaelispor’a çok büyük başarılar yaşatmış başkan ve yöneticiler var ama benim gözümde değerli olan destek yokken veya çok sınırlıyken takımı kapattırmayan Efsane Kaptan Orhan Görsen, Nebil Uzun ve Kocaelispor için çok büyük risklere giren değerli Bahri Yavuz başkanlarımıza ve onların yönetimine teşekkür ediyorum.

Bu kupada futbolcu ve yöneticiler kadar şehrin, taraftarın ve gönüldaşlarının da hakkı var. Onun içindir ki Kocaeli’nin en büyük ailesi Kocaelispor’dur.