SARIYER'E YENİ VİZYON

Neşe BERBER 25 Şub 2019

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
CHP'li Belediye Başkanı Şükrü Genç'in son 10 yıldır başkanlığını yaptığı Sarıyer ilçesinde AK Parti son 4.5 yıldır ilçe başkanlığı yapan Salih Bayraktar'ı başkan adayı gösterdi.

Salih Bayraktar çok eski Sarıyerli ve aynı zamanda ‘Bayraktar Kardeşler’in kısaltması olan ve İnsansız Hava Araçları üreten ünlü Baykar Makina’nın sahipleri olan Bayraktar kardeşlerin en küçüğü. Sessiz sedasız ama büyük projeler yapan bir aileden geliyor.

Bayraktar kendi ile özdeşleşen pratik çözüm yeteneği ile seçim kampanyasında ve geçtiğimiz günlerde tanıtım toplantısında 62 projesi ile açıkladı.

Adaylığıyla birlikte bir anda medyanın ilgi odağı olan Salih Bayraktar, Sarıyerliler nezdinde olumlu karşılığı olan bir isim. Sarıyerliler, Bayraktar’ın millet tarafından çabuk benimsenmesinin Bayraktar’ın ilçe başkanlığı yaptığı süre içerisinde adeta belediye başkanı gibi Sarıyer için çok çalışmış olması ve halkın sorunlarına eğilmesine bağlıyorlar.

Sarıyer’de yaşayanların neredeyse yüzde 90’ını ilgilendiren mülkiyet ve sorunları için yaptıkları herkes tarafından takdir ediliyor. Hatta o kadar ki halkın tüm sorunlarını hükumete götürüp elinden geleni yapmış. Bayraktar’ın Sarıyer’deki 250 bin seçmenin tamamı tarafından bir karşılık bulmasını sağlayan bu çalışmalar olmuş.

Bayraktar, Sarıyer’in en önemli sorunlarından biri olan trafik ve otopark için Kilyos’tan Dolmabahçe’ye uzanan 4 ayrı tünel yapacağını ve Sarıyer merkezdeki otopark sorunu için Sarıdağ’a tünel otopark projesi planladığını açıkladı.

Bayraktar, “Sarıyerlilerin hayallerini gerçekleştirmek için, Sarıyer'imizin tüm sorunlarını çözecek projelerle geldik. Çağdaş bir kent vizyonuyla sosyal belediyecilik anlayışıyla Sarıyer'imizin, tarihine, kültürüne sahip çıkmaya geldik. Çocuklarımıza yemyeşil bir Sarıyer bırakmak için gençlerimizi yüksek teknolojiyle buluşturmaya ve Sarıyer için 10 yıldır yapılamayanı yapmaya geldik.’ dedi