SAYIN İNCE BAY KEMAL'İ BİZE BAĞIŞLA

İlnur ÇEVİK 27 Haz 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu nasıl da özlemişiz… Seçim kampanyası boyunca Muharrem İnce'yi CHP sorumlusu olarak görmeye alıştığımız için ve Bay Kemal'in esamisi bile okunmadığı için bizlerde ciddi bir özlem hissi kabarmıştı…

Şimdi seçimler bitti, Recep Tayyip Erdoğan başta Muharrem İnce olmak üzere bütün Cumhurbaşkanlığı adaylarını sandıkta ezip geçtiği için artık gözler yenilen partilere çevrildi…

CHP bu seçimlerin en büyük mağlubu ama Bay Kemal yine bunun farkında bile değil. Zaten Bay Kemal’e kalsa seçimlerden sonra olay çıkarıp işi karakola götürmek isterdi ama Muharrem Bey bun izin vermedi. Hatta Bay Kemal’i delirtecek bir hamle yaparak açık ara yenildiğini, seçimin galibinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ilan etti.

Ama hasret bitti. Seçim gününden sonra ister istemez resmi sıfatı sona eren Muharrem Bey bir kenara çekildi ve Bay Kemal sahne aldı ve her zamanki gibi formunda olduğunu gösterdi. Biraz sinirli de olsa basın toplantısı yaptı ve gördük ki Bay Kemal formundan bir şey kaybetmemiş.

Seçimi AK Parti’nin kaybettiğini açıkladı… AK Parti yüzde 7 oy kaybetmişmiş, Meclisteki çoğunluğunu kaybetmişmiş… Valla bu Bay Kemal bir ömür… Bu haliyle Cumhurbaşkanımız artık topal ördekmiş…

Hala Cumhurbaşkanımızın ilk turda yüzde 52,5 oy alarak bir demokraside elde edilebilecek en büyük başarıyı elde ettiğini, Mecliste çoğunluğu bulunan bir Cumhur İttifakını arkasını aldığını anlamamış… Hay çok yaşayasın Bay Kemal. İyi ki varsın. Sen olmasan CHP yüzde 30 oy alacak ve şu anki düştüğü yüzde 22’lik zavallı duruma düşmeyecekti.

Muharrem Bey haklısın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 30 oy alarak CHP’nin kalplerdeki lideri oldun. Ama ne olur şu Bay Kemal’i bize bağışla. O olmadan biz ne yaparız? O bize yerel seçimlerde lazım.

Bu arada Meral Akşener siyasetten ne kadar anlamadığını yine ispat ediyor…

Meral Akşener seçim sonrası ilk değerlendirmesini yaptı. CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin diğer partilerin beklentinin altında oy aldığı değerlendirmesine yanıt vererek, “Sayın İnce, CHP sistemi içinde bakıldığı zaman 100 yıllık bir CHP yüzde 22 oy aldı. 50 yıllık bir MHP yüzde 11 oy aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi bütün devlet güçleriyle, imkânlarıyla, kasalarında siyasi partilerin ciddi paralarla bir seçim kampanyası yaptılar o da yüzde 41 oy aldı. HDP yüzde 11 oy aldı. Emeklilerin emekli parası, gönüllülerin harçlıklarıyla, devletten bir kuruş para almadan kurulan 8 aylık İYİ Parti de yüzde 10 oy aldı. Ben sayın İnce’nin bu sözlerine, fikrine katılmıyorum" dedi.

İyi de Akşener’in bu seçimlerde MHP’den fazla para harcadığını biliyoruz. MHP Anadolu’da seçim aracı bulamazken Akşener’in sahaya 3 binden fazla kiralık araç sürdüğü ve yalnız bunlara 36 milyon lira harcadığını biliyoruz. Bol keseden harcanan bu paraların bavullarla yurt dışından taşınan FETÖ paraları olduğu iddia ediliyor…

Bir de tabii ki 2002 seçimlerindeki AK Parti gerçeği var. Parti daha kurul kurulmaz girdiği seçimlerde parasal olanakları olmamasına rağmen iktidar olmamış mıydı? O da senin gibi yeni kurulmuştu ama sen neden başarısız oldun?