SEVGİ, KARDEŞLİK, BARIŞ VE BAYRAMLAR ÜZERİNE..

Fehmi KETENCİ 19 Tem 2021

Fehmi KETENCİ
Yaşamın tüm olumsuzluklarına karşın, bugün Mübarek Kurban Bayramımızın Arefesi'ne ulaştık ve yarın dört günlük Kurban Bayramımızı kutlamaya başlayacağız.

Yaşamın tüm olumsuzluklarına karşın, bugün Mübarek Kurban Bayramımızın Arefesi’ne ulaştık ve yarın dört günlük Kurban Bayramımızı kutlamaya başlayacağız. 

    Bu vesileyle de; sağlıklı, mutlu, gönlünüzden ve ocağınızdan bayram sevgisi, hoşgörüsü ve coşkusunun hiç eksilmeyeceği bir bayram geçirmeniz, bu duygularınızın ömür boyu sürmesi, sağlıkla, mutlulukla bir sonraki bayramlara taşıyabilmeniz dileklerimle Mü barek Kurban Bayramınızı kutlarım.

    Davetsiz misafirimiz nedeniyle sevdiklerimizle paylaşamadığımız, yapayalnız kutlamaya mahkum edildiğimiz bu kaçıncı dini bayramızı sayamadım. Umarım; sevgi, kardeşlik, barış hevesimiz hiç kırılmaz, bayram coşkumuz tüm yaşamımıza yansır…

    Yine geldi bir bayram… Bayram sevgisi neşesi ve coşkusu her dem özlediklerimizdendir. İslam alemi için kutsal bir görevin ifa edildiği Kurban Bayramı’nın bugün arefesi. Yarından itibaren de Kurban Bayramını dört gün süreyle kutlayacak ve dinimiz gereği bir vecibesini yerine getirmeye çalışacağız. 

    Gücü yetenler kurbanlarını kesecekler ve bir görevi daha yerine getirmiş olmanın huzuruna erecekler. Dini bayramlarımız dini ve vicdani bir görevi yerine getirmenin ötesinde bayram çoşkusunu doyasıya yaşadığımız, sevgi, kardeşlik paşlaşma hoşgörüsünü gösterebildiğimiz çok ozel günlerimiz olması vesilesiyle de yaşamımızın çok önemli bir olgusudur.

    Bugün arefesiyle başladığımız, yarından iyiberen dört gün süreyle aynı duygularla bir bayramı kutlayabilmenin coşkusunu tüm olumsuzluklara karşın yaşamaya çalışışacağız…

    Bir yıldan çok daha fazlası bir dönemde üzerimize çöreklenen Kovid-19 ve onunla mücedele için yerleşik hale gelen pandemi karabasanının gölgesinde, içimizde ne kaldığını pek anlayamadık ama, yine de aklımızda kalanıyla dinimiz gereği yrine getirmemiz gerekenleri, geleneklerini uygulamaya çalışacağız. Asla yitirmememiz gereken; sevgi, kardeşlik, barış paylaşım ve hoşgörümüzden de yetebildiğinc e yararlanarak.

    Tüm bu söylediklerimizle, güzel olan bayram coşkusunu yaşayabileceğimiz, huzurlu bir ortamı oldukça kaybetmiş olmamıza karşın hala höşgörülü davranabiliyor, gelenek ve görenekleriyle kutsal bayramımızı hatırlayabiliyor, yaşayabiliyor ve yaşatabiliyorsak ne mutlu bizlere…

    Dünyanın dengesinin bozulduğu, yanıbaşımızda, tüm olumsuzluklarını posasıyla birlikte yaşamak zorunda bırakıldığımız bir coğrafyada hala ayakta durabiliyor, gelenek, göreneklerimize bağlı kalabiliyor, bizi biz yapan özelliklerimize sahip çıkabiliyor ve bazı duygularımız hala kaybetmemişsek ne mutlu bizlere. Iyice daralan bu ekonomik yaşamı zorluklarıyla kucaklamak zorundayken, güncel dertlerimizin olabildiğince kronikleştiği bir yaşam ortamında, bizlere layık görülen şartların gölgesindeyiz. 

    Bu durumda özlediğimiz bayram coşkusunu nasıl yaşayabileceğiz bilemem ama, her şekilde hayat devam ediyor,  Maalesef ki bu yaşamda aynı gemideyiz ve yolumuza birlikte devam edeceğiz.

    En azından hala sürdürebildiğimiz bir yaşamımız, kutlayabileceğimiz bayramlarımız var. Tanrı yardımcımız olsun, aklımız ona emanet…

    Mutlu Bayramlar.

BİR TUTAM TEBESSÜM

BOYNUZLU KURBANLIK

   Kurban Bayramı arefesinde mini etekli aşırı dekolte giyinmiş bir bayan, 

o vaziyette kurban pazarına kurban almaya gitmiş. 

   Pazara girer girmez, tüm gözler böylesine dekolte kiyafetiyle pazara gelen bayana

çevrilmiş.

   Neden sonra pazardaki uyanık bir satıcı, gelen bayana ilgi göstermiş

   Kurban sahiplerinden bu uyanık vatandaş, bayana,

   - “Buyrun hanımefendi bir arzunuz mu var” diye sormuş!

   Bayan adama cevaben işveli işveli;

   - “Kurbanlıklara bakıyorum, kurban satın alacağım” cevabını verince,

uyanık satıcı aklı sıra espri yaparak bayanın ilgisini çekme ayağına yatmış biraz da laubalileşerek kadına söyleyeceğini söylemiş.

   - “Kurbanı ne edecaksin bayan, ben sana kurban olurum” deyince, kadın satıcının şımarıklığını anlamış ama ders vermeki için beklediği fırsatı yakalamıştı. Adama sorar;

   - “İyi ama ben, boynuzları olan bir kurbanlık istiyorum, hani senin boynuzların yok ki? demiş.

   Bu cevaba sinirlenen satıcı çok bozulmuş ama, kendini toparlamış ve akıllı bir tavırla

   - “Valla Bayan, sen beni al, üç güne kalmaz boynuzlarım çıkar, merak etme!” demiş.