ŞIKLIK AYAKTA BAŞLAR

Yonca ORTAN 07 Eki 2018

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Yeni sezon ayakkabı modasında yeni trendleri merak eden modern ve güzel kadınlar için sezonun en trend ayakkabı modellerini bir araya getirdim.

2018-2019 sonbahar kış trendleri ayakkabı modası bu yıl birbirinden harika ayakkabı modelleri ile karşımıza çıkıyor. Şık ve çok gösterişli tasarımlarıyla kadınların aklını başından alıp götürüyor. Ayakkabı almadan önce size önereceğim 2018-2019 ayakkabı modası başlıklı yazımı okuduktan sonra alışveriş turuna çıktığınızda birbirinden şık ve harika ayakkabı modellerini dolaplarınıza eklemelisiniz.

2018 yılının yavaş yavaş sonlarına yaklaşırken, markaların müthiş indirimleri de cezbedici tekliflerle vitrinlerdeki yerini alıyor. İndirim sezonundan en etkin biçimde yararlanmak için, önümüzdeki İlkbahar ve Yaz sezonunda hangi renk ve modellerin moda trendleri arasında yer alacağını merak edenler için, rehber niteliği taşıyan detaylı bir araştırma yaptım.

Fiyonklu ayakkabı modelleri
Büyük fiyonklar

Fırfır modasıyla birlikte hayatımıza giren fiyonklar bütün kıyafet ve aksesuarlarda karşımıza çıkıyor. Ama en çok ayakkabılarda gördük. Büyük bir fiyonk detayıyla dost düşman herkes ayaklarınıza bakabilir :)
Fiyonklu ayakkabı modeli yalnızca partilerde ya da gece gezmelerinde kombinlenebilecek gibi görünse de, ofisten tutun gündüz gezmelerine kadınların vazgeçilmez ayakkabı modelleri arasına girecek! Bu trendi takip etmek istiyorsanız çoğu markanın Sonbahar Kış koleksiyonunu çıkardığını hatırlatmak isteriz.

Büyük fiyonklar

Kısa sivri topuklar

Kısa sivri topuklar (kitten heels) da geri dönüş yapan ayakkabı trendlerinden bir tanesi. Özellikle kısa sivri topuklu botlar 2018 yılına damga vuracağının sinyalini şimdiden veriyor.

Vahşi Batı
Raf Simons, Calvin Klein’da çıkardığı ilk defilesinde zaten Westen botların geri dönüşünün sinyallerini vermişti. O sinyaller birer melodiye dönüştü ve Tibi, Altuzarra, Isabel Marant ve daha birçokları için koleksiyonlarının kilit parçası oldu. Kısacası geleneksel stillerine kıyasla daha yumuşak formları ve daha küt burunları ile Western botlar önümüzdeki kış bizimle.

Hayvan desenli ayakkabı modelleri
Önümüzdeki sezon ayakkabı trendlerinden bir diğeri timsah, zebra, leopar gibi desenlere sahip olan ve mutlaka dolabınızın bir parçası olması gereken ayakkabı modelleri. Özellikle Victoria Beckham’ın defilesinde öne çıktığını gördüğümüz hayvan desenli bu parçalar Tom Ford ve Tory Burch’te de sıkça karşımıza çıktı. Uzun lafın kısası 2018 19 Sonbahar Kış modasına hazırlık yapmaya başlayacaksanız bu parçalardan birini mutlaka edinin derim.

Burnu Açık Ayakkabılar
Yeni sezon, yeni trend! Sonbahar kış sezonuna girerken feminen görünmek isteyen bayanlar burnu açık ayakkabılar tercih verebilirler, sezonun en trend modelleri olan burnu açık, parmak dekolteli ayakkabıları ister çoraplı, ister çorapsız olarak giyerek sezon trendlerine ayak uydurabilirsiniz.

Uzun Bağcıklı Ayakkabılar
Geçtiğimiz sezonda sokak modasında rüzgarlar estiren bağcıklı ayakkabılar, 2018-2019 ayakkabı modasında güncelliğini ve popülerliğini koruyor. Etkileyici ve büyüleyici tasarımlarıyla, farklı renk seçenekleriyle tarz sahibi kadınlara hitap ediyor. bağcıklı topuklu ayakkabılar 2018-2019 yeni sezon trendleri arasında baş köşede yerini almış durumda.

Kadife Ayakkabılar
Ayakkabı trendinde son zamanların en yükselen trendi haline gelen kadife ayakkabı modelleri, 2018-2019 yeni sezon kış modasında oldukça popüler ve güncel. Farklı renk alternatifleri olan kadife ayakkabılar 2018-2019 sezon trendlerinde yerini almış durumda. İster çizme, botlar olsun, İster yüksek topuklular olsun kadife modası kış sezonunda en trend kombin tamamlayıcı parçalar arasında yerini alıyor.

Sezon Trendi Tayt Çizme!
Geçtiğimiz sezon en popüler çizme modelleri arasında, diz üstü çizmeler yerini alırken, yeni sezon 2018-2019 ayakkabı trendleri arasında yerini alan çizmeler ise, dar, tayt tipi çizmeler sezonun en gözdesi haline geldi. Çok şık ve muhteşem tasarımlı çizmeler farklı renk seçenekleri ile sezonun öne çıkan trendleri arasında yerini almış durumda. Tayt çizme modelleri, rugan ve parlaklığı dikkat çekiyor. 2018-2019 sonbahar kış sezonunda öne çıkan çizme modelleri arasında yerini alıyor.

Küt Burunlu Silüetler
Yuvarlak burunların tıpkı her sene olduğu gibi 1018-19 Sonbahar/Kış sezonunda inkar edilemez bir etkisi olsa da, asıl sözü başka bir grafik duruş söylüyor; küt burunlar. Yaz aylarıyla etkisini göstermeye başlayan trendin en çarpıcı modelleri Loewe, Alexander McQueen ve Victoria Beckham imzası taşıyor.

Chelsea bot
Bu yıl bir çift Chelsea bot aldıysanız çok karlı bir alışveriş yaptınız demektir. Çünkü bu zamansız botlar hiç olmadığı kadar havalı. Hem de her şeyle ve çok kolay kombinlenebiliyor.