​ŞİMDİ DAHA YÜKSEK UÇMALI KARTAL

Hamza GEZMİŞ 22 Kas 2017

Hamza GEZMİŞ
Tüm Yazıları
Gruptan çıkmak için bir puanın yeterli olacağı karşılaşmada Beşiktaş'ın ilk yarı itibarıyla pozisyon üretmekte zorlanmasının yanı sıra, alışıla gelmiş oyununu oynamadığına şahit olduk.

Gruptan çıkmak için bir puanın yeterli olacağı karşılaşmada Beşiktaş’ın ilk yarı itibarıyla pozisyon üretmekte zorlanmasının yanı sıra, alışıla gelmiş oyununu oynamadığına şahit olduk. Cenk Tosun’un bireysel becerisiyle hazırlamış olduğu ve Talisca’nın dokunuşuyla ağlara giden top gol olmasa ilk 45 dakika Beşiktaş adına boş geçti diyebilirdik. 

Siyah-beyazlıların vasat ilk yarı performansında bireysel oyuncu performanslarının düşük olmasının yanı sıra, Porto’nun orta sahada iyi organize olmasının da önemli rolü vardı. Özellikle Yacine Brahimi’nin etkili oyunun Porto adına fark yaratan performanstı. 

İkinci yarıya Tosic- Medel değişikliğiyle başlayan Kartal, defans hattının öne çıkmasıyla rakibi üzerindeki baskısını arttırarak Porto kalesini abluka altına aldı. Önce Babel’in direkte patlayan şutu, daha sonra Quaresma’nın bireysel yetenekleriyle girmiş olduğu pozisyon bildiğimiz Beşiktaş futbolundan bize kesitler vermeye başladı ve oyununun sonuna kadar kontrolü ele alan Kartal sonuç itibariyle istediğini aldı ve bir üst tura uçmayı da bildi. 

Vodafone Park’ta bir tarihe şahitlik ettik dün akşam.

Devler Ligi’nde ilk kez gruptan çıkmayı başaran Beşiktaş için bu kadro kalitesiyle bundan sonraki ilk hedef çeyrek final olmalı artık.