​ŞİMDİLİK DERDİ YOK!

Mustafa YAŞAR 23 Oca 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Fatih Terim'in göreve gelmesi sonrası Galatasaray'ın Tudor miskinliğinden sıyrılıp kendine geldiği bir gerçek.

Fatih Terim’in göreve gelmesi sonrası Galatasaray’ın Tudor miskinliğinden sıyrılıp kendine geldiği bir gerçek.

Kayserispor karşısında  ilk yarıda tempolu oyunlarıyla ilk 19 dakikada iki farkı bulmalarında Terim’in maçlara iyi başlama anlayışı vardı. 

Evet. İyi başladılar ancak sonunu getirmekte oldukça zorlandılar.

İkinci yarıya iki farklı geride başlayan ve bu dezavantajı avantaja çevirmek isteyen Kayserispor’da teknik direktör Sumudica’dan iki değişiklik hamlesi geldi ki; o değişiklikler çok geçmeden meyvesini de verdi.

Atilla Turan yerine William'ı, Fernando Boldrin’in yerine ise Güray Vural'ı sahaya süren Rumen teknik adam savunmasını da daha ileriye kurarken; devrenin ilk 15 dakikasında oyun hakimiyetini de eline geçirmeyi bildi.

Bu dakikalarda oldukça zorlanan ve Umut Bulut’un güzel kafa golüne de engel olamayan Aslan sonrasında bu kez Terim’in, Sofiane Feghouli oyundan alıp yerine Tolga Cigerci’yi oyuna sürmesiyle biraz olsun dengeyi sağladı oyunda.

İkinci yarının başındaki baskısını kaybeden Kayserispor sonrasında Galatasaray’ın top tutma da daha üstün ayaklarına takıldı.

Gol aradıkları son dakikalarda Rodriges’in golünü kalelerinde görmeleri ise kaçınılmazdı.

Ez cümle…

Galatasaray iki Eren Derdiyok ve bir de Rodriges golü ile dertsiz kapattı akşamı.

Terimli Galatasaray günleri şimdilik beklenildiği gibi gidiyor ancak, Kayserispor karşısında ilk yarıda oynadıkları üstün futbollarını ikinci yarıya yansıtamadıkları gerçeğini de görmezden gelemeyiz.

Ve bir dip not.

Dün sözüm ona birçok futbol otoritesi! maç öncesi sürekli Kayserispor’u favori göstermekteydi. Sonucu 3 ihtimalli bir oyun öncesi nasıl o böylesine tahminler yaparlar aklım almıyor. Bilen varsa beri gelsin lütfen.