SİNAN GÜMÜŞ'TEN 'ALTIN' GOL

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
Futbol ilginç bir oyun…

Kim kimi yener, kim kolay kim zor lokmadır bunların kesin bir cevabı yok.

İşte Galatasaray’ın dün kendi sahası ve seyircisi önünde Atiker Konyaspor karşısında hemen maçın başında yediği gol böyle anlaşılması zor bir durumdan doğdu. Volkan Şen’in ceza alanına gönderdiği topta Moke kafasıyla kaleci Muslera’yı avladı.

Bu pozisyonun şokunu her Galatasaraylı gibi Fatih Terim de atlatmakta zorlanırken Konyaspor ikinci gol şansını da yakaladı. Ancak bu defa kaleci Muslera dikkatliydi ve skorun 2-0 gibi zor bir duruma dönmesine izin vermedi.

Galatasaray’da golün en büyük ismi Gomis penaltıda kaleci Serkan’ı aşamadı.

Bazı maçlarda herkesin yüreğini ağzına getiren bu durumda oynatılan ve çok sayıda golle krallığı zorlayan Gomis, öylesine zor goller attı ki, dün kaçırdığı penaltı için bir karalama yapmayı doğru bulmuyoruz.

Galatasaray’ın her zaman en büyük destekçisi olan ve tribünleri bayram yerine çeviren sarı-kırmızılı taraftarların yenilen gol ve kaçırılan penaltının moral bozukluğu sebebiyle fazla hareketli olmamaları dikkat çekiciydi.

Galatasaray topa kesin olarak sahip olmak ve rakibe fazla pozisyon vermemek için kısa toplarla pas yapmayı yeğledi.

Aslan neredeyse tam kadro rakip kaleye yüklenmişken kontra top yakalayan Volkan Şen ikinci gol şansını kullanamadı. CimBom için Maicon ve Gomis’in ortak girişim projesinin gol olmaması büyük şansızlık idi.

Fatih hocamızın ikinci yarı hamlesi Igor Tudor’un bankoları Linnes ile Sinan Gümüş oldu. Doğruyu kim yaparsa yapsın olumludur ve bu yeni hamle baskı getirdi. Galatasaray bu yoğun baskıya çok sayıda oyuncuyu katarak gol aramaya çalıştı. 

Sinan doldurdu, Gomis az kullandığı kafayla vurdu ve beraberlik golü ile Galatasaray ve taraftarları gibi kenarda büyük sıkıntılar çeken Fatih Terim de rahatladı. Belhanda’nın kaçırdığı pozisyon saç baş yolduracak cinstendi.  

Bu pozisyon da gol olsa stat bayram yerine dönerdi.

Terim’in bize göre en anlamlı ve önemli hamlesi Feghouli’yi çıkarıp Ahmet Çalık’ı sahaya sürmesi oldu.

Kritik gollerin adamı Sinan Gümüş kendisinden beklenen ve Galatasaraylıları coşturan golünü atarak kabusa izin vermedi.

Bu golde Japon oyuncu Nagatomo’nun payı da azımsanamazdı.

Atiker Konyaspor’un gösterdiği direnci ve mücadeleyi de alkışlamak görevimiz.