SİYAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyelerinin oylarıyla belirlenen 2018 yılı Türkiye Sineması'nın 'En İyileri', 51. SİYAD Ödül Töreni'nde açıklandı.

Tuğrul Tülek’in sunuculuğunda gerçekleşen törende Ahlat Ağacı 'En İyi Film' ve 'En İyi Yönetmen' dahil toplam 6 ödül kazandı. Ahlat Ağacı’nı, Emre Erdoğdu’nun ilk uzun metraj çalışması olan ‘Kar’ iki ödülle izledi; Anons, Arada, Arif V 216, Güvercin ve Yol Kenarı da birer ödül kazandılar.

Geceden ödül alan isimler şöyle:

EN İYİ FİLM: Ahlat Ağacı

EN İYİ YÖNETMEN: Nuri Bilge Ceylan / Ahlat Ağacı

EN İYİ SENARYO: Akın Aksu, Ebru Ceylan, Nuri Bilge Ceylan / Ahlat Ağacı

EN İYİ KADIN OYUNCU: Hazar Ergüçlü / Kar

EN İYİ ERKEK OYUNCU: Doğu Demirkol / Ahlat Ağacı

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU Bennu Yıldırımlar / Ahlat Ağacı

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU: Murat Cemcir / Ahlat Ağacı

EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETİMİ: Andreas Sinanos / Yol Kenarı

EN İYİ MÜZİK: Orkun Tunç / Arada

EN İYİ KURGU: Ayris Alptekin / Kar

EN İYİ SANAT YÖNETİMİ: Osman Özcan, Laszlo Rajk / Anons

AHMET ULUÇAY EN İYİ İLK FİLM ÖDÜLÜ: Güvercin (Yönetmen: Banu Sıvacı)

GIOVANNI SCOGNAMILLO EN İYİ FANTASTİK FİLM ÖDÜLÜ: Arif v 216 (Yönetmen: Kıvanç Baruönü)

EN İYİ UZUN METRAJ BELGESEL: Meteorlar (Yönetmen: Gürcan Keltek)

EN İYİ KISA METRAJ BELGESEL: Yıkıntılar Arasında (Yönetmen: Özcan Alper)

EN İYİ KISA FİLM: Sana İnanmıyorum Ama Yerçekimi Var (Yönetmen: Umut Subaşı)

ONUR ÖDÜLLERİ: Sevda Ferdağ; Ethem Özgüven, Petra Holzer

EMEK ÖDÜLÜ: Beyoğlu Sineması’nı yaşatma kampanyası gönüllüleri ve Beyoğlu Sineması çalışanları

EN İYİ YABANCI FİLM: Roma (İthalatçı: Netflix Türkiye)

YASEMİN YALÇIN'DAN VE PERDE 

Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey'den Yeni Oyun Ve Perde. 

Neil Simon’ın Sunshine Boys hikayesinden yola çıkılarak, iki eski komedyen Cahide ve Adnan’ın hikâyesini anlatmaktadır. Bir zamanlar şöhreti doruklarda yaşamış olan bu iki sanatçının hem birbirleriyle olan çekişmeleri hem de gösteri dünyasının acımasız ve ezici etkisi anlatılmaktadır. Cahide, küçük bir eve sıkışmış, anılarla ve Adnan’dan alacağı intikamın gününü bekleyerek günlerini geçirmekte. 22 yıl sonra gelen bir televizyon programı teklifi bu iki oyuncuyu zorda olsa bir araya getiriyor ve çekim sonucu tabi ki fiyasko ile noktalanıyor.

KUZGUN DİZİSİ MÜZİĞİ HER YERDE

Türk Dizilerinin senaryoları kadar, müzikleriyle de ön plana çıkmaya başladı. Bu sezon yayınlanan diziler içerisinde müziğiyle fark yaratan bir dizi Kuzgun.

Kuzgun dizi müziği çok sevildi. Star TV’de çarşamba akşamları ekrana gelen dizinin müziği izleyiciler tarafından en çok dinlenen ve aranan müzik oldu. Oyuncu kadrosunda Burcu Biricik, Barış Arduç, Settar Tanrıöğen, Hatice Aslan gibi isimlerin yer aldığı dizi büyük merak uyandırdı. Dizinin yönetmen koltuğunda Bahadır İncedir. Minnet Eylememin sözleri Nesimi’ye, bestesi Feyzullah Çınar’a aittir.

Kuzgun dizi müziği izleyiciler tarafından yoğun ilgi görüyor.  ‘Minnet Eylemem’ şarkısını, Kosova’da yaşayan, Türkçe bilmeyen Florijana Rexhepi adlı genç bir kadın vokalin seslendirmiştir. 

NİLÜFER 'DEN TİK TAK

Türk pop müziğinin en cool isimlerindendir Nilüfer 70'lerden günümüze kadar ulaşmış dillere pelesenk olmuş nice şarkıları bulunan Nilüfer yeni teklisi Tik Tak ile 21. yüzyıl müzik sounduna göre kendini upgrade ettiğini görüyoruz. 

Efsane sanatçı Nilüfer ‘Tik Tak’ adlı şarkıya klip çekti. Sanatçı ünlü moda tasarımcıları Hakan Akkaya ve Cihan Nacar’a tasarımı iki mayo giyerek kamera karşısına çıktı.

Giydiği mayolarla, bambaşka bir Nilüfer olarak karşımıza çıkan şarkıcı, stilini uzun çizmelerle kombinleyerek yüksek bir görünüm elde etmiş. Ünlü şarkıcı fiziğiyle de göz kamaştırdı. Nilüfer, yeni saç rengi ve stiliyle de dikkat çekti.

GÜNÜN SÖZÜ:

 Ben, Allah yolunun bir hizmetçisiyim.

SELAHADDİN EYYUBİ