SİYASET FESADI YAŞARKEN "AMATÖR RUHLARA" İHTİYACIMIZ VAR

Yaşar İÇEN 12 Kas 2018

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
Sükunetin, hoşgörünün, misafirperverlik kültürünün en fazla görüldüğü şehirlerimizin başında gelir Şanlıurfa.

Aslında bu saydıklarımı ve hatta fazlasını Güneydoğu’nun hangi noktasına giderseniz görebilirsiniz. 

Bu güzelim bölgeye ve mütevazı insanlarına “kara çalmak” isteyenlerin amaçları belli iken yıllarca kimse fark etmedi bu ayrıştırma oyunlarını. 
Fark edilmediği gibi pek çok kesim; araştırmadan, sorgulamadan, empati kurmayı denemeden, bir kez olsun elini uzatmadan kültürler arası iletişim ve dostluk mesafelerini fazlasıyla açtı maalesef!

Şükürler olsun ki son süreçte Güneydoğu insanı başta olmak üzere tüm Türkiye bu oyunları birer birer bozarak huzur içinde kaynaşmayı seçti....

Geçtiğimiz hafta cuma günü yine bir kucaklaşmaya ve sımsıkı kaynaşmaya şahit olduk.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Karabağ Kardeşlik Parkı” ile kaynaşma çıtasını daha da genişleterek Azerbaycan-Türkiye arasında güzel bir köprüye vesile oldu. 

Kısa süre önce Azerbaycan’a bir ziyaret gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi açılışı yapılan Karabağ Kardeşlik Parkı’nın yapım sözünü değerli dostum Azerbaycan Milletvekili Ganire Pashayeva’ya verdi.

Laf aramızda Vekil Pashayeva dahil hepimiz bu kadar kısa sürede, bu büyüklükte ve bu muhteşemlikte bir parkı beklemiyorduk. Buradan bir kez daha Başkan Çiftçi’yi tebrik etmek lazım. 

Karabağ Kardeşlik Parkı açılışında ruhlarımızı besleyen anlamlı konuşmalar yapıldı. Azerbaycan Milletvekili Ganire Pashayeva’nın yaptığı konuşmalardan herkesin çok etkilendiğine ve kendine göre dersler çıkardığına inanıyorum.

Pashayeva bir siyasetçi veya diplomat gibi resmî dili ve soğuk tavrı olmayan biri. 
Tam aksine bulunduğu her ortamda çok candan, samimi, dürüst, evin kızı, mahallenin ablası gibi konuşur ve davranır. 
Bu sebepten çok sevilir ve kabul görür. Şanlıurfa’ya her geldiğinde korumasız sadece dostları ile her sokağı gezer, çayını ve kahvesini içer. Öyle ki Şanlıurfa sokaklarında gezerken herkes tanıyor kendisini. 

Vekil Ganire Pashayeva için net bir şekilde şunu söyleyebilirim; Azerbaycan ve hatta Türk kökenli ülkeler arasındaki en etkili kişi, en güçlü köprü, en sevilen isim, en önemli dinamik....
Dünya olarak “siyaset fesadından” komaya girdiğimiz yılları yaşarken domestic ve amatör ruhunu kaybetmeden mesleğini icra eden insanlar serum gibi rahatlatıyor hepimizi. 

Pashayeva, Azerbaycan Türklerinin yaşadığı zorlu yılları anlatırken;
“zorlu günlerde dostları yanımızda görememek bizi çok yaraladı. Bizler o yılları yaşadığımız için elimizde olanı paylaşmayı, sevmeyi, bizden olana sahip çıkmayı çok iyi biliyoruz. Çocuklarımıza zorlu günleri sık sık anımsatarak onlara da birlik olmanın bilincini aşılamalıyız ki bizleri bölmek isteyenlerin oyunlarına kanmasınlar. 
Yeni nesillerimize kardeşlik kültürünü şimdi Şanlıurfa’da olduğu gibi güçlü köprüler kurarak öğretmeliyiz...” 

Azerbaycan Milletvekili Ganire Pashayeva, ömrünü gazete ve televizyon camiasına vermiş bir isim. Sokakları ve ülkeleri arşınlayarak tanımış ve tanınmış. Halâ yazıyor. Mesleğini icra ederken insan vasfını, devlet ve millet sevdasını her zaman öne çıkarmış. 

Pashayeva’ya baktıkça ve dinledikçe kendimi buluyorum desem umarım haddimi aşmam. 
Çünkü; ister kaderin ister düzenin isterse de art niyetli bireylerin karşınıza çıkardığı her olumsuzluğa rağmen insan, toplum ve ülke odaklı çizgisini koruyarak hareket etmek bizim için çok değerli! 

Önümüzdeki günlere dair Azerbaycan ve Şanlıurfa arasındaki gönül köprülerinde yeni ve güçlü adımların olacağının müjdesini de buradan ilk kez vermek istiyorum. 

Şimdilik Azerbaycan ile başlayan bu güzel adımlar yakında diğer ülkelere atılabilir mi? Yürekler bir attığı sürece neden olmasın…