SÜPERLİG TIKNEFES!

Fehmi KETENCİ 12 Tem 2020

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
"Ne olacak oynanacak mı ve nasıl oynanacak diye tartışılıken üç haftayı geride bıraktığımız Futbolumuz Süper Lig Cemil Usta Sezonu'nda şampiyonluk yolunda son beş hafta karşılaşmalarına bu hafta devam edilecek.

       Başlıktaki sözüm şu anki duruma gerçekten tam anlamıyla “cuk” oturacak gibi.

       Baktığımızda; en iddialı adaylardan biri olan Trabzonspor, geçtiğimiz hafta İstanbul’da şampiyonluğun iddialı adaylarından, geçen yılın Şampiyonu Galatasaray’ı hem de deplasmanda 3-1 gibi sürpriz sayılacak bir skorla mağlup edip, kulvar dışına itince durum neredeyse zirvedeki iki takım arasında geçecek gibi görünüyordu. Liderliği bırakmayacak gibi görünen Başakşehir Antalya’yı deplasmanda 2-0 yenerek Trabzon ile aradaki iki puanlık farkı korudu. Diğer adayların oldukça önünde, kendilerine avantaj sağlamış durumda, zirvede, neredeyse başbaşa kalmış gibiydiler. 

      Fikstürdeki ara hafta olan 31. Haftaya gelirken en yakın takipçileri 54 puanlı Sivasspor ve 52 puanlı Galatasaray’ın oldukça önündeydiler.

      Ara hafta olan 31. Haftaya girerken lig sıralamasının ilk yedisi şöyleydi;

      Birinci; Başakşehir 63, ikinci Trabzonspor; 61, üçüncü; Sivasspor 54, dördüncü; Galatasaray 52, beşinci; Beşiktaş 50, altıncı; Fenerbahçe 49, yedinci; Alanyaspor 48 puanla sıralanmıştı.

      Bu görüntüyle ara hafta dediğimiz 31. Hafta karşılaşmalarına geldik.   

      31. Haftaya gelinceye kadar birçok şey yazdık. Baktığımızda yazdığımız şöyle bir iki paragrafla bu güne gelmiştk;

      “Ne olacak oynanacak mı ve nasıl oynanacak diye tartışılıken üç haftayı geride bıraktığımız Futbolumuz Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nda şampiyonluk yolunda son beş hafta karşılaşmalarına bu hafta devam edilecek.

      Çok tartışıldı, ne olacak diye kafalarda birçok soru işareti bıraktı ama, TFF salgın nedeniyle ligde kalan karşılaşmalarının seyircisiz oynanması kararında ısrar etti, oynanan karşılaşmaları geride bıraktık.

      Salgın konusundaki endişelerin kafalardaki soru işaretleri hala etkisini sürdürüyor. Ne oldu, geride neler bıraktı, sonunda belli olacak ama, aslına dönersek; kıran kırana geçen ve geçeceği de belli olan ligin son beş haftasına girdik.”

Şampiyonluk peşinde koşan takımlarımız; cumartesi, pazar ve pazartesi günleri oynanacak  32. Hafta karşılaşmalarıyla son düzlüğe çıkacaklar.     

     İşte bugünkü yazımıza o nedenle yukarıdaki başlığı attım.

     31. Hafta karşılaşmalarında oynanan salı ve çarşamba karşılamaları sonrasında ilginç bir durum ortaya çıktı. Birinci Başakşehir, kendi sahasında Denizlispor’u 2-0 gibi net bir skorla geçti. Takipçisi Trabzonspor ise kendi sahasında Antalyaspor karşısında sürpriz bir sonuç alarak 2-2 berabere kaldı. Şampiyonluk yolunda iki puan kaybederek Başakşehir’in dört puan gerisine düştü.

      Son üç haftaya girilirken, neler olacak, üzerinde pek de yorum yapılacak gibi değil. Oldukça rahat gibi görünen Başakşehir kalan karşılaşmalarda neler yapacak, şu anki durumuyla, oldukça moral bozukluğu yaşayan Trabzonspor, neler yapacak, tam bir soru işareti. Ama bir gerçek var ki, bundan böyle şampiyonluk hayallerini sürdürebilmek için öncelikle kalan üç maçını da mutlaka kazanmak üzerine kuracağı bir planda mutlaka başarı sağlaması gerekiyor. Kısacası artık puan kaybına hiç tahammülü yok.

      Bu arada; şampiyonluk yolunda dört puanlık bir avantaja sahip olan Başaşehir’in de puan kayıplarını beklemek zorunda.

      Bu olur mu, matematiksel tüm sonuçlar geçerli olsa da, bana göre pek de mümkün görünmüyor.

      Bu hafta sonu oynanacak karşılaşmalar çok şeye gebedir. Başakşehir düşme hattındaki Konyaspor ile, Trabsonspor da, yine düşme hattından kurtulabilme çabası içinde olan Denizlispor ile deplasmanda karşılaşacaklar. Ve son iki haftaya girerken geride neler kalacak çok daha net görebileceğiz.

      Sözü yine, kalan üç haftada hakemlerimizin neler yapacağına getirerek bitirelim. Hakemlerimiz; 30. ve 31. Hafta karşılaşmalarında hiç de güven vermediler. En güvenilen FİFA kokartlı hakemlerimiz bile, karar verirken VAR’dan medet umdular. Kararlarında özgüven yoktu, cesaretli değillerdi.  

      Son düzlükte umarım herşey yolunda gider.