TAKINTI

Ayşe A. 04 Nis 2021

Ayşe A.
Tüm Yazıları
Basınımızın değerli yorumcularından, Ankara'dan iyi haber almakla ünlü kalemi Abdülkadir Selvi kabine değişikliği haberlerine ara verdi malumunuz..

ERDOĞAN SERBEST.. ARTIK KABİNEYİ AÇIKLAYABİLİR..

Basınımızın değerli yorumcularından, Ankara’dan iyi haber almakla ünlü kalemi Abdülkadir Selvi kabine değişikliği haberlerine ara verdi malumunuz.. Tayyip Bey’e gücenmiş de olabilir.. Haklı da.. Ne zaman ‘Tamam şimdi.. aha da bugün..’ dese, tahmini tutmadı açığa düştü.. Ünlü bir insanda bu kadar yanılma payı olunca karizma çiziliyor haliyle..

Erdoğan’ın adeti böyle, biliniyor.. Basının ısrarla yazdığı şeyi erteliyor… Bunu bile bile yazdı Selvi.. O yüzden herkes ‘kes yazmayı da açıklasın rahatlayalım..’ diyordu.. 

Sonunda kesti yazmayı Abdülkadir kardeşimiz.. Belki de mevcut bakanlar yerlerinde kalsın istediği için sürdürdü direnişini onu da bilmiyoruz..

Sonuçta mani zail oldu.. “Tayyip Bey serbestsiniz, açıklayabilirsiniz listeyi..”

***

BAŞINA BU DA MI GELECEKTİ UKRAYNA!.

Rusya’yla Ukrayna arasındaki gerginlik dünyanın gündeminde.. Rusya Ukrayna’ya gönderdiği doğal gazı kesti, yetmezmiş gibi Kırım’ın kuzeyine Ukrayna’nın Donbas bölgesi yakınına askeri yığınak yapmaya başladı.. Türkiye ve Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler başta olmak üzere herkes tedirgin elbette..

Bence değerlendirilmesi gereken husus Washington’un tutumu.. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Ukrayna Dışişleri Bakanı’yla görüşmüş ve “Rusya'nın saldırganlığı karşısında Washington'un Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne sarsılmaz desteğini..” bildirmiş..

Desenize Ukrayna’nın ensesinde boza pişirilecek.. Rusya ısırırsa Ukrayna’nın teminatı ABD.. Vay haline Kiev’in..

Daha önce kimlere ‘sarsılmaz destek sunmuştu ABD’.. Hatırlayın.. Burnumuzun dibinde Irak var.. Geçmişte Vietnam’a destek sunmuştu.. Güney Amerika kıtasındaki destekleri unutulur gibi değil.. Gariban Tayvan devlet vasfını kaybetti Amerika’nın sarsılmaz desteği yüzünden.. Keza Güney Kore.. Ukrayna ABD’nin sarsılmaz desteğine güvenip efelik etmeye kalkarsa başına neler gelir bilinmez… Sırada Yunanistan var.. ABD üs kuruyoruz müs kuruyoruz derken bayağı kolonileştiriyor komşuyu.. 

***

UZUN UZUN DÜŞÜNDÜKTEN SONRA KARARINI VERDİ..

Haberi okurken elim mendile gitti ağlamayayım diye.. Ama neyse ki üzücü olsa da durum korktuğum kadar vahim değilmiş. Bütün Türkiye’nin yazılarının tiryakisi olduğu Emin Çölaşan ‘ .. uzun uzun düşündükten sonra.. - ne kadar uzun düşündüğünü söylemiyor ama hayli uzun düşündüğünü farz edebiliriz.. – Köşe yazılarını haftada 6 gün yazmak yerine 5 gün yazmaya karar vermiş.. Uzun uzun düşünmekle kalmayıp onun yazı yazmadığı gün ne yaparız okuru yatıştırmak için telaşı içine girmesi muhtemel genel yayın yönetmeniyle de konuşmuş hazret, onun onayını aldıktan sonra açıklıyor.. Peki hangi gün yazmayacak derseniz muhtemelen gazetenin tirajı etkilenmesin diye ‘ne gün yazmayacağımı şimdiden belirlemiyorum’ diyor.. Yani ‘joker’ hangi güne denk gelirse.. Çarkı felek gibi. (*)

***

GERGERLİOĞLU’NUN BAŞINA GELEN..

Şarkıcı Nihat Doğan’ı biliyorsunuz.. Bilmemeye imkan varmış gibi neden soruyorsun dediğinizi duyar gibiyim… Elbette biliyorsunuz.. Beyzade demokrasiye yakalanmış.. Virüs falan değil fikir.. Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Ankara’da evinde gözaltına alınması kanına dokunmuş, ayranı kabarmış ‘Görüntülere bak. Yazıklar olsun. Önce namaz kılmasına, bugün de ayakkabısını giymesine dahi izin vermemek suretiyle demokrasiye kara bir leke daha sürüldü..’ diyor.. Gergerlioğlu’nun düştüğü duruma bakın.. Haksızlığa uğradığına mı yansın Nihat’ın savunmasına kaldığına mı..

***

“ BEN SEVGİLİMİN MALIYIM..”

Şeyma Subaşı’yı bilmeyen yok herhalde.. Kimine göre akıllı kız, rol model vs; kimi göre… Son sevgilisine tutkun herhalde ki ya özel yaptırmış, ya öyle denk geldiği için almış ama beğendiği için giymiş.. Göğsünde ‘Sevgilimin malıyım..’ yazan bir tişört geçirmiş üzerine… Soruyor gazeteci ‘bilerek mi aldın’ diye.. ‘Ne anlama geldiğini biliyorum elbette. Sonrasında zaten bilerek koymak istedim. Zaten ben onun malı olmaktan da memnunum yani…’ diyor..

Ne denir.. Açık sözlü kız.. Ben buyum diyor..

(*)Kaynak Yeniçağ: Emin Çölaşan şok kararı duyurdu. Genel yayın yönetmeniyle de görüştü.