Vakıf Katılım web

TANZANYA'DA BEYAZ OLMAK

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
YeniBirlik Gazetesi olarak Tanzanya'nın Tanga bölgesinde bulunan Albinoların bulunduğu yetimhaneye yolumuz düştü..

YeniBirlik Gazetesi olarak Tanzanya’nın Tanga bölgesinde bulunan Albinoların bulunduğu yetimhaneye yolumuz düştü..  Vücutlarındaki bir pigmentin eksikliği nedeniyle "beyaz" doğan albino bebekler bölgedeki batıl inançlardan dolayı ciddi sorunlar yaşayarak büyüyorlar.

Tanzanya’daki o okul kapılarını ilk kez bizlere açtı

Tanzanya’da Tanga bölgesinde bulunan Pongwe Yetimhanesi Ramazan ayı nedeniyle ülkede bulunan yardım gönüllüleri ve YeniBirlik Gazetesi’ne kapılarını açtı.

Avrupa merkezli faaliyet gösteren Uluslararası Yetim Eli Derneği gönüllüleri ile Tanga bölgesinde bulunan Pongwe Yetimhanesi’nde Albino hastası çocuklarla bir araya geldik.

Yetim Eli yardım organizasyonu

Tanzanya’da, vücutlarındaki bir pigmentin eksikliği nedeniyle "beyaz" dünyaya gelen albinolar, ülkedeki batıl inançlardan dolayı ciddi tehlikelerle karşılaşıyor. Tanzanya hükümeti ise özel programlara Albinoları koruma altına almış durumda. Tanga bölgesinde bulunan Pongwe Yetimhanesi’ndeki çocuklara yardım çalışması gerçekleştirildi. Yetim Eli Derneği yetimhaneye ayni ve nakdi yardım yaparken aynı zamanda iftar programı da düzenledi.

Avrupa Yetim Eli Gönüllüsü Nizamettin Aygan ziyaretle ilgili şunları söyledi: ‘’Bizler dernek olarak özel çocukların bulunduğu yetimhaneye yardım çalışması gerçekleştirdik. Hem ayni hem de nakdi yardımda bulunduk. Ramazan ayı nedeniyle de 130 giyim yardımı yapılırken 200 çocuğumuzla da iftar gerçekleştirdik. Afrika ve Tanzanya’daki çalışmalarımız aralıksız devam edecek’’ dedi.

Cennet yüzlü çocuklarlayız

Ziyaretimizin 3. günü belki de de hayatımızın en unutulmaz anlarından birini yaşıyoruz. Pongwe Yetimhanesi’nde 135 özel çocuk var. Görme, işitme engelliler ve elbette albinolar. Cennet yüzlü çocuklar bunlar. Tanzanya’da faaliyet gösteren Gümüş Hilal yardım örgütü direktörü Kadir Kömürcü, Yardım Eli ekibi ile bizleri yetimhaneye götürdüğünde yüzlerce deniz yıldızı albino etrafımızı sardı. Rengarenk bir dünyadayız… Onlar albinolar.. Onlar görme engelli çocuklar, işitme engelli çocuklar.. Bir albino gözleri görmeyen siyahi kardeşinin gözleri olmuş, diğer albino elleriyle başka kardeşini doyuruyor. Yaşamak için Afrika’da var olmak için dayanışma en güçlü silahları.. Avrupa Yetim Eli gönüllüleri Nizamettin Aygan ve Gökhan Karalök kıyafet yardımları ile nakdi yardımları görevlilerle teslimi gerçekleştirdiler. Akşama da bu yavrucaklarla hilal gölgesinde iftar taptık.. Akşam gökkube ezan inledi. İlahi mesaj cennet yüzlü çocuklarla bizlere ulaştı.. Allah’ımız bize bir kez daha dedi ki benim yarattığım yeryüzünde hepinize yetecek nimet var, yeter ki siz iyilik üzerine olunuz ve paylaşınız.. Albinolar cıvıl cıvıl ve iyilik ötesi çocuklar…..