TEK YÜREK

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Yıllardır gerek köşe yazılarımda gerek daha önce yaptığım televizyon programında, gerek bulunduğum ortamlarda her an buz hokeyi sporculuk kariyerimden ve ülkemizdeki buz hokeyinin gelişeceği günlerin yakın olduğundan sürekli bahsediyorum. Ve sanırım artık zaman geldi ve ilk buz hokeyi dizimiz 'Tek Yürek' her perşembe günü TRT1 ekranlarında.

Yıllar önce Zeytinburnu Belediye’sinin akşamları bizim buz hokeyi idman saatlerimizden sonraki saatlerde madde bağımlılarına kaymayı öğretip buz hokeyi takımı kuracağı konuşulmaya başlanmıştı. İlk başta olmaz bu iş dedik, nasıl olur dedik, hadi canım olur mu dedik. İnanır mısınız sosyal sorumluluk projesi bir başarı hikayesine dönüştü. O çocuklar önce tribünlerde bizim idmanlarımızı izleyip daha sonra buza çıkıp bütün enerjilerini ve de yüreklerini verdiler. Ve şimdi bunu ekranda izliyor olmak inanın beni ayrı bir gururlandırıyor. Ayrıca hemen hemen bütün kanallarda dönen süper bir reklam var. Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi takım yöneticiliği ile hayatımıza girip görevine Buz Hokeyi Federasyon Başkanı olarak devam eden Halit Albayrak reklamda en doğru cümlelerle anlatıyor başarı hikayesini.

İşin aslı şu ki; Zeytinburnu Belediyesi 2011'de Özgürlük Parkı’na bir mobil buz pisti kurdu. Hem ilgiyi artırmak hem de sosyal bir proje oluşturmak için ‘Doğaya destek sizden buz pateni biletiniz bizden’ sloganıyla insanlara geri dönüştürülebilir atıkları getirip buz pateniyle ücretsiz kayma fırsatı verildi. Fakat buz pisti, daha sonra park aralarında madde bağımlılarının da bulunduğu çocuklar tarafından zarar görmeye başladı. Bunu gören yetkililer, çareyi bu çocuklardan bir buz hokeyi takımı kurmakta buldu. Zamanla profesyonelleşen, transferler yapan hatta Ukrayna’dan Kanada’dan da oyuncu getiren Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, 2014-2015 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. 2015’te Türkiye’yi Avrupa’da temsil edip grup ikincisi olmayı başardı.

Tek Yürek dizisi ile de artık evlerimize girmeye başlayacak olan buz hokeyi artık daha çok kitlelere ulaşacak. Yaklaşık 3 aydan fazla süredir buz içi ve buz dışı idman yapan, gece gündüz çalışan oyuncu kadrosunu da ileride liglerde görmeyi umuyorum... Öncelikle Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Halit Albayrak’a hayalleri, inançları ve destekleri için çok teşekkür ediyorum. Siz de bu başarı hikayesine ortak olmak isterseniz Tek Yürek her perşembe gün saat 20.00’de TRT1 ekranlarında.

Sevgi ve müzikle kalın.