TRAJİKOMİK CHP!

Yunus GÖKSU 26 Mar 2018

Yunus GÖKSU
Tüm Yazıları
"CHP'nin meşhur milletvekili Mahmut Tanal İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını açıkladı…

” İnternet siteleri geçti bu haberi önceki gün. Sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu. CHP’nin İstanbul iddiası olduğundan değil, Tanal’ın parti içindeki güçleri aşıp kesin aday olacağı iddiasından değil, bir komedi durumu olduğundan çok konuşuldu. Yüzeysel bakıldığında komik bir durum ama genele bakıldığında trajikomik bir vaka var ortada.

CHP’li Mahmut Tanal’ın Türkiye’nin Anamuhalefet partisinin bir vekili olması gerçekten “ağlanacak halimize gülüyoruz” dedirtiyor. Neredeyse tüm illegal örgütleri “milletvekili” titri altında savunan, müdafa eden, halkın iradesine, milletin iradesine kasteden FETÖ’nün en azılı savunucusu Tanal, halen Cumhuriyet Halk Partisi üyesi bir Milletvekili.
CHP’nin de bu durumdan rahatsız olmayışı FETÖ ile iş birliğinin ufak da olsa bir kanıtı.

ŞAKA GİBİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldak’ta yaptığı konuşmada yerli kömür vurgusu yapmış, hesap kitap yapmadan hükümeti eleştirmiş. “Hesap, kitap yapmadan” diyorum çünkü; Türkiye’nin her konuda yerlileşme politikaları kapsamında yerli kömür üretimin artırma çalışmalarından bihaber konuşmuş. Biri Kılıçdaroğlu’nu karşısına alıp yerli kömür üretim tesislerinin CHP’li teşkilatlarının sözde “çevrecilik” adı altında örgütlenip engellemeye çalışmasına rağmen her geçen gün arttığını, üretimin büyüdüğünü anlatmalı.

GÜNÜN SÖZÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Güçlü Anamuhalefet demek güçlü iktidar demek… Dünyanın en çapsız anamuhalefet partisiyle uğraşmak zorunda kalıyoruz..


TEŞEKKÜRLER aHABER!

Türkiye Afrin operasyonuyla bir tarih yazdı. Tüm karşı algı operasyonlarına karşı belli başlı haber kanalları operasyonun gerekliliği ve gerçekleşenler hakkında durumu aktardılar. Fakat aHaber ilk günden bu yana Hatay’dan gerçekleştirdiği yayınlarla bir başarıya imza attı. aHaber’in yayınlarıyla ilgili de bazı çevreler “operasyon devam ederken bu kadar detaylı haber yapılması doğru değil” söylemiyle algı çalışması yapsalar da ahaber sorumlu yayıncılığın gereğini yerine getirdi. Abdulhâlik Çimen yönetimindeki aHaber operasyon sonrasında da bölgenin nabzını tutmaya devam etti. Birçok gazeteci hatta bazı yayın kuruluşlarının haber merkezleri dahi Afrin operasyonunu aHaber’den takip etti. Habercilik ekip işidir. Bu ekibi bir araya toplayıp vizyon veren Abdulhâlik Çimen’e tebrikler, aHaber’e teşekkürler.

ANLAM VEREMEDİKLERİM

-ÇiftlikBank’a o kadar kişi neye güvenip nasıl paralarını kaptırdı
-Fenerbahçe’nin neden Boluspor’la neden maç yaptığı ve 6-2 nasıl mağlup olduğu
-Gazozcu lakaplı Nuri Alço’ya Mevlana rolü oynaması için niye teklif gider? Alço, neden kabul eder? (Şaka değil)