​TUDOR GİTSİN, TERİM GELMESİN!

Mustafa YAŞAR 10 Ara 2017

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz hafta derbide ezeli rakibi Beşiktaş'a yenilerek liderliği amansız takipçisi Medipol Başakşehir'e kaptıran Galatasaray'da bu yenilgi sonrası teknik direktör Igor Tudor ile yollar ayrılır diye bekleyenler hafta arası yönetimin yine yeniden 'Tudor'un arkasındayız' açıklaması ile yüzleştiler.

Geçtiğimiz hafta derbide ezeli rakibi Beşiktaş’a yenilerek liderliği amansız takipçisi Medipol Başakşehir’e kaptıran Galatasaray’da bu yenilgi sonrası teknik direktör Igor Tudor ile yollar ayrılır diye bekleyenler hafta arası yönetimin yine yeniden ‘Tudor’un arkasındayız’ açıklaması ile yüzleştiler.

Oysa Türk futbolunda bir ritüeldir ‘arkasındayız’ dediklerini göndermek ama Dursun Özbek o ritüelin dışına çıktı bu süreçte.

Galatasaray’a gelişi bile çarpık olan Hırvat teknik adam için bu ‘kalsın’ ısrarı nedir anlamak mümkün değilken, dün zurnanın zırt dediği yere gelindi. 

İlk yarı bittiğinde 4 haftadır gol dahi atamayan Akhisar’dan biri kendi kalesine atılan ilginç iki gol yiyen sarı-kırmızılılar, soyunma odasına ‘Tudor istifa’ haykırışlarıyla gittiğinde ‘soyunma odasında görevden alın’ diyenlere şahitlik ettik, düşünün artık.

İşte tam da budur o zurnanın zırt dediği yer.

O gidişin geri dönüşü ise bambaşka oldu.

Devreye iki dakika içinde bulduğu iki golle başlayan ve önce beraberliği sonrasında da galibiyeti bulan Aslan belki günü kurtardı ama tüm bu travma sonrası taraftara iyiden iyiye yaka silktiren, gitmemek için ayak süren Tudor tüm bu olan bitenden kendinden yana bir pay çıkarıp ‘gidiyorum’ der mi? Ona bakacağız galiba artık.

Gelelim Tudor giderse kim gelir öngörmelerine ve Fatih Terim seslerine.

Çok dillendiriliyor, çokça da yalanlandı ve ben de hiç ihtimal vermiyorum Fatih Terim'in, Dursun Özbek yönetiminde ki Galatasaray’da göreve geleceğine.

Hatta gelmemelidir de Terim.

Koskoca Galatasaray, kocaman futbol dünyası içinde dönüp dolaşıp Terim’e müracaat ediyorsa bu da kocaman bir yanlıştır diye düşünüyorum.