TURİZM TEKRAR YÜKSELİŞTE

Alican DEĞER 30 Nis 2018

Alican DEĞER
Tüm Yazıları
Çok zor bir süreçti. On yıllar aldı. Otelleri, alt yapıyı hazırlamak. Turizm okullarından başlayarak. Sonunda başardık. Turizmde dünya liderleri arasındayız. Ancak bu sektör öylesine hassas bir sektör ki havadaki yelden huylanıyor. 

Terör örgütü PKK’nın bir televizyon kanalı var. Uydu üzerinden Belçika’dan yayın yapıyor. Aslında iki kanalları var. Biri Kürtçe, diğeri Türkçe. Bu yayınları engellemek mümkün değil. Türkiye doğal olarak kendi uydusundan izin vermediği için Avrupa üzerinden yayınlanıyorlar. Kimileri de uydu antenini biraz sağa sola çevirerek bu kanalı izliyor.

Bu kanal “Ne anlatıyor?” acaba diye incelediğimde bolca Türkiye kötülemesi olduğunu gördüm. Bu kendileri açısından normaldi. Övecek halleri yoktu. Zaten övmüş olsalar sıkıntı vardı. Ancak fark ettim ki bir kampanya yürütüyorlar. Kampanyanın özeti: “Türk mallarına ve turizmine boykot” çağrısı.

Özellikle Avrupa’daki yandaşlarına Türk turizmine ekonomik darbe vurmak için harekete geçme çağrısı yapıyorlardı. Anlaşılan terör örgütü turizm sezonu ile birlikte harekete geçerek Türkiye’ye zarar vermeye çalışıyor.

Bölücü örgütün bu kampanyasının neden hız kazandığı Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un açıklamasıyla anlaşıldı. Türk turizmi bu yıl rekor kıracaktı. Sayın Kurtulmuş’un açıklamasına göre bu yıl 40 milyon kişi bekleniyordu. Gelir ise muhtemelen 32 milyar dolara çıkacaktı.

Cari açık sıkıntısı çeken Türkiye için turizm gelirlerinin çok önemli olduğu ortada. İşte bu yüzden bu konuda çok dikkatli olmak gerekiyor.