​'TÜRKİYE BU YIL MUTLAK LİDER'

Gülay YÜCEL 24 May 2017

Gülay YÜCEL
Tüm Yazıları
Gazete yayına hazırlanırken son dakika Sputnik'te yer aldı, Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze'nin gazetecilerle yapmış olduğu sohbet toplantısı..

Gazete yayına hazırlanırken son dakika Sputnik’te yer aldı, Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze’nin gazetecilerle yapmış olduğu sohbet toplantısı.. 

Lomidze, Rusya'dan Türkiye'ye turist akışının bu yıl 3.6 milyonu aşacağını, Türkiye'yi ziyaret eden Rus vatandaşı seviyesinin 2015 yılı seviyesine yaklaşabileceğini açıkladı.

ATOR'un verilerine göre 2015 yılında 3.65 milyon Rus turist, Türkiye'yi ziyaret etti. 2016 yılında bu rakam yüzde 76 oranında gerileyerek, 866 bine düşmüştü.

700 BİN PAKET TUR SATIŞI GERÇEKLEŞTİ

Lomidze, 'Bu yıl Rus turist sayısının 2015 yılındaki sayıya yaklaşacağını düşünüyorum' ifadesini kullandı ve yılbaşından bu yana Türkiye'ye yaz tatili için 700 bin paket tur satışının gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.

'TÜRKİYE BU YIL MUTLAK LİDER'

ATOR, daha önce yayımladığı açıklamada, "Türk otelcilerin mayıs tatilinde yurtdışına gitmeyi planlayanlar için erken rezervasyonlar ve sağladığı benzeri görülmemiş indirimler sayesinde Türkiye, bu yıl sektörde mutlak lider oldu" ifadelerine yer verilmişti.

Mutluluk verici bir gelişme olduğu bir gerçek..

THY TURİZM ADASINA UÇMAYA HAZIRLANIYOR

Aslında köşedaşım yada daha doğru ifadeyle köşemizi paylaşmakta olduğum kıymetli gazeteci büyüğüm Musa Alioğlu’nun alanına dalacağım haddim olmadan. Ama sanırım açıklamadan duyduğum heyecana ve habercilik refleksime vererek hoş görecektir. Bu haber atlanamayacak kadar önemli çünkü..

Türk Hava Yolları (THY) Tayland Müdürü Abdullah Ahmet Tuğcu’nun Anadolu Ajansı’na düşen açıklaması turizmcileri heyecanlandırdı. 

Tuğcu açıklamasında, "Bu sene Phuket hattını açacağız. İstanbul'dan Phuket'e 17 Temmuz'da da ilk seferimiz gerçekleşecek. Haftada 4 frekans olarak başlıyoruz. “ diyor ve ekliyordu "Phuket çok önemli, bütün uluslararası alanlar için çok güçlü bir pazar. Bizim çok iyi bağlantı sürelerimiz var. Avrupa'nın birçok noktasından, Frankfurt, Londra ve Paris gibi merkezlerden ciddi şekilde yolcu taşıyoruz. Satışlarımız başladı.”

Tuğcu, 2012'de Türkiye ile Tayland arasında vizelerin kaldırılmasının ilişkiler açısından çok önemli olduğunu vurguluyor ve şu sözlerle devam ediyor:

"Yolcu trafiği, vizelerin kaldırılmasıyla ciddi şekilde artmaya başladı. Tayland, 70 milyonluk ciddi nüfusa sahip ama pasaport sahibi oranı yıllar içinde gelişmeye başladı. Bundan 6-7 yıl önce sadece 5 milyon kişide pasaport varken şu anda 15 milyona yakın pasaportlu var. Orta sınıf gelişmeye başladıkça seyahat kültürü gelişen bir millet. Avrupa'ya çok ilgi duyuyorlar. Türkiye'ye de 2012 itibarıyla çok ciddi talep oluşmaya başladı. Bu gelişim tamamen vizelerin kalkmasıyla oluşan bir durum. Vizelerin kalkmasıyla Tayland seferleri 14'e çıktı. Kasım itibarıyla kış sezonunda ilk kez günde iki sefer noktasına geldik."

Seferlerin "Airbus A330" uçaklarıyla yapıldığını, kış sezonlarında "Boeing 777" uçak tipinin kullanıldığını aktaran Tuğcu, Tayland'ın yolcu açısından çok büyük bir pazar olduğunu dile getiriyor.

Ülkemiz açısından son derece önemli..