TÜRKİYE DOSTU "BAŞKAN NEÇİRVAN BARZANİ"

Yaşar İÇEN 01 Haz 2019

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
Irak Kürt Yönetimi'nden beklenen haber geldi ve Neçirvan Barzani Başkan seçildi...

Uzun zamandır beklediğim bir karar olmasına rağmen bu sonuç beni çok sevindirdi.

Çünkü Başkan Neçirvan Barzani şimdiye kadar sorumluluğunu aldığı tüm unvanlarının yanı sıra ‘insan yüreği’ ile tüm gönülleri fetheden bir isim oldu. Adam, abi, kardeş, evlat, dost tavırları ile hem kendi sınırları içinde hem de dışında çok ama çok seviliyor...

Gülen yüzü, mütevazı ve beyefendi kişiliği ile gören, tanıyan, tanımayan, uzaktan bakan herkesi kendisine hayran bırakan Neçirvan Barzani’nin yeni görevi hem Irak Kürdistan’ına hem de Ortadoğu’ya hayırlı uğurlu olsun...

Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakından tanıdığı Başkan Neçirvan Barzani Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan yakınlığını, Türkiye dostu söylemlerini ve duruşunu çekinmeden her daim sergiledi.
Hatta yakın geçmişte bağımsızlık referandumu sonrasında tavır alan Türkiye’ye karşı hiçbir suçlayıcı ve ortamı geren konuşması olmadı. Tam aksine hiçbir şey olmamış gibi Türkiye dostu duruşunu bozmadı Neçirvan Barzani.

Evet, o şimdi Başkan! Getirildiği makamın yansımasını şimdiden az çok tahmin ediyoruz çünkü yüreğinin sesini ve vefasını aldığı kararlara katmayı unutmayan Neçirvan Barzani bundan sonra da bu yoldan ayrılmayacaktır büyük ihtimalle.
Başkan Neçirvan Barzani’nin dostluğu Türkiye için çok önemli. Ortadoğu’nun insan ateşi ile kaynadığı bu süreçte böyle bir dostun varlığı vazgeçilmez bir değerde. Yakın geçmişte yazdığım “Türkler ve Kürtler hava ve su gibi ayrılmaz bir ikili. Ve bu ikili Ortadoğu’nun umuda, huzura, barışa, istikrara yeşillenmesi için hava ve su gibi birlikte olmak zorunda” cümlelerimin gerçekliğini her geçen gün daha da iyi anlıyoruz... Ki geçtiğimiz akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Neçirvan Barzani’yi bizzat arayarak yeni görevini tebrik etti. Bu yıl içinde karşılıklı gidiş gelişlerin hız kazanmasını da bekliyorum.

Başkan Neçirvan Barzani’nin yerine gelecek isim kim olur derseniz “Mesrur Barzani” derim. Yetiştiği mesleği gereği oldukça temkinli, stratejik, kararlı ve disiplinli duruşu olan Mesrur Barzani de mütevazilik ve beyefendilik konusunda çok değerli biri. Aslında Irak Kürdistan’ı devlet kademelerinde aynı yansımaları görmek mümkün. Bakanlar sizi evinde ağırlayan hürmetkar evsahibi gibi. Buna sebep olarak “Büyük Başkan Mesut Barzani’nin” köklerinden gelen duruşunu koruması ve her kademeye bunu başarıyla yansıtması olarak görüyorum.