TÜRKİYE KUPASINDA SIKINTI YOK...

Burhan AKDAĞ 07 Şub 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Süper Lig'de bir türlü istediği havayı yakalayamayan Beşiktaş Türkiye Kupasında emin adımlarla yürüyor...

İlk maçta 3-1 yendiği Gençlerbirliği’ni deplasmanda Ankara’da yine yenmesini bildi.

Şenol Güneş bildiğimiz gibi yine kupa kadrosunu sahaya sürmüş, as futbolcularını dinlendirmeyi seçmişti. Ancak özellikle defans seçimi biraz şaşırttı. Özellikle maçın gidişatına göre defans oyuncuları sık sık yer değiştirerek oynadı.

Gençlerbirliği, maça çok hızlı ve istekli başladı. Özellikle ilk 15 dakika yaptığı pres ile Beşiktaşlı futbolcular kendi yarı sahasından çıkmakta zorlandı.. Baskılı oynadığı dakikalarda Gençlerbirliği gol pozisyonu da buldu ama değerlendiremediler.

Beşiktaş, Gençlerbirliği’nin öyle baskılı oynadığı dakikalarda duran bir topta korner atışında golü buldu. Golü Mustafa Pektemek düzgün bir kafa vuruşuyla yaptı. Pektemek ilk yarının bence en göze batan oyuncusuydu. Güzel bir gol attı, ancak gol sırasında Vida’nın rakip oyuncuya yaptığı müdahale bence fauldü.

İkinci yarının, ilk yarından fazla bir farkı yoktu. Maçtaki tempoyu Beşiktaş istediği gibi yönetiyordu. Bir çok kişi gibi ben de ilk 11’de oyuna başlayan Love’u merak ediyordum. Oturmuş bu takıma ne kadar faydası dokunacak, merak içindeydim. Love bir an önce gol atmak isteği yüzünden bir çok pozisyonda bencil davrandı. Yakaladığı gol pozisyonları da arka arkaya kaçırdı.

70 dakikada Necip Uysal ikinci sarıdan kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Özellikle gördüğü ikinci sarı sanki biraz ağır oldu gibi. 10 kişi kalan Beşiktaş maçın temposunu hiç bozmadı. Topu ayağında tutmaya çalıştı, bunda da başarılı oldu. Gençlerbirliği Beşiktaş’a her zaman ters gelmiş, Süper Lig’de Beşiktaş ilk mağlubiyetini Ankara’da Gençlerbirliği’nden almıştı. Özellikle son dakikalarda Gençlerbirliği gol aramak için baskılı görünse de Beşiktaş maçı kazanmasını bildi. Şenol Güneş Ankara’da ilk galibiyetini almış oldu.

Türkiye kupası, Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi derken üç kulvarda mücadele eden Beşiktaş Türkiye kupasında yarı finale kaldı.

Darısı Avrupa’da Şampiyonlar Ligine.