TÜRKÜLERİMİZ

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
Biz dünyaya Veysel gözüyle bakar, Karacoğlan ile severiz. Köroğlu ile beylere meydan okur, Dadaloğlu ile dağlar bizimdir.

Bölünürsek yok oluruz, bölüşürsek tok oluruz

Biz dünyaya Veysel gözüyle bakar, Karacoğlan ile severiz. Köroğlu ile beylere meydan okur, Dadaloğlu ile dağlar bizimdir. Türkülerimiz.. Hepsi Dede Korkut tadında.

Birileri dillendirmese de sağcı-solcu türküler türetilmişti. Şunu dinleyen komünist, bunu dinleyen faşist. Beyinlere bölünmeler hain bir virüs gibi işlendi.

Şimdi İbrahim Kalın bir türkü yaktı.. Erkan Oğur, bu türküde İbrahim Kalın’a eşlik etti. Kalın’ın sözünü ve müziğini yazdığı, bizzat seslendirdiği “Hiç Oldum” adlı eser bu. Kimilerine göre türkü ya da başka bir şarkı. Poll Production tarafından yayımlandı ve sonrasında olanlar oldu. Bir kesim devrimci zat nasıl olur diye ihanet penceresini açtı, şarkının düzenlemesini Erkan Oğur’un yaptığını söylense de, Oğur, bu eser de Kalın’a gitar, e-bow ve kopuz çalarak eşlik etmiş. Çalışmaya salt müzik olarak bakmıştır, eseri sevmiştir, çalmıştır.. Bizim aklımıza ise müzik dışında bir şey gelmedi… Erkan Oğur eleştiriler sonucu “İçimin bir köşesi cız etmişti, benim ne işim var diye. Belki benim de hatam olmuş olabilir, böyle bir şeyi kabul etmek.” demesi işi farklı bir yerlere oturttu. İbrahim Kalın, ise Erkan Oğur'un açıklamasına ilişkin "Keşke zorba saldırıların karanlık gölgesi, kendi irademizle ve muhabbetle paylaştığımız bu güzelliğin üzerine düşmeseydi. Canı sağ olsun" dedi.

Su bulandı artık….

Türküleri ve Türkücüleri bölmeyi başaran ender toplumlardanız. Bir zihinsel tutulma var. Ötekinin ötekisini bile oluşturabiliyorlar. Sen iktidarın sözcülüğünü yapan adam saz dahi çalsa yanından geçemezsin…Ya da türkü yakan adam çıkıp açıklama yapmak zorunda kalıyor…

Sorular şu…İbrahim Kalın devletteki görevi olmasaydı bu tartışma olur muydu? Erkan Oğur açıklamalarından anlaşıldığı üzere kendini bir mahalleye ait hissediyor, aynı müzik yeteneği ile adı İbrahim Kalın olmayan sıradan bir Türkücüye eşlik etseydi tefe konur muydu? Aklımda deli sorular…

Konu Türkü olunca biz de elimizi Kırım sazımızı-kalemimizi aldık,

Divane çalarız saz bizimdir

Özümüz Türkmen söz bizimdir

Sorma halimiz nicedir ey dost

Yanar kavrular Kerbela bizimdir

 

İki saz çaldık dost elinde

Türkü yaktık dedik bülbül dilinde

Sazı çalan bir İbrahim oğlan

Kaşı çatık ama teli bizimdir

 

Şimdi derler neden böyle

Var git Hacı Bektaş’a söyle

Türküler bizimdir bizledir

Ölmezsin sende var söyle

AŞIK KERKÜK-Ü GÜNGÖR YAVUZASLAN