ÜSTE KOYARAK İLERLİYOR

Mustafa YAŞAR 22 Oca 2021

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Derbide Galatasaray'ı mağlup eden moralli Beşiktaş, son iki maçını kazanan istim üzerindeki Fatih Karagümrük engelini de kayıpsız geçti.

Derbide Galatasaray’ı mağlup eden moralli Beşiktaş, son iki maçını kazanan

istim üzerindeki Fatih Karagümrük engelini de kayıpsız geçti.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda iyi bir zemin ve havada oynanan karşılaşmada Sergen Yalçın, Galatasaray karşısında ilk 11'de görev verdiği Oğuzhan Özyakup ve Rachid Ghezzal’i Karagümrük karşısında yedek kulübesine gönderirken, bu iki oyuncunun yerine Bernard Mensah ve Kevin N'Koudou’ya görev verdi.

Oyuna ileride ve baskılı başlayan siyah-beyazlılar, 15.dakikada Atiba ile çok önemli bir gol pozisyonundan yararlanamazken, bu dakikadan sonra rakibin Ndao, Borini, Ndiaye ve Sobiech gibi ofansif oyunu iyi kurgulayabilen oyuncuları karşısında kalesinde gol tehlikeleri de yaşadı.

Rakibin kısa süreli baskısını iyi savunmasıyla bertaraf eden ve bu yarıda yüzde 74 ile topa daha çok sahip olarak sabırla gol arayan Beşiktaş devrenin sonuna doğru N'Koudou’nun şık pasında Aboubakar ile aradığı golü bulup soyunma odasına önde gitti.

İkinci yarıya Mensah’ın erken golü ile başlayan Beşiktaş sonrasında oyuna ağırlığını iyice koydu.

Larin ve yeniden Mensah’ın golleriyle farkı açan ve çok değerli bir galibiyet daha alan Kartal 8 haftadır yenilmeyerek yüksek uçuşunu sürdürmeye devam etti.

Sergen Yalçın’ın takım üzerindeki etkisi her hafta üste koyarak artıyor.

Sıkıntılı başladığı sezonda zirveye oturan siyah-beyazlılar yakaladığı bu havayı sürdürebilirse şampiyonluk mücadelesinde ezeli rakipleri için büyük tehdit olacak.

Maçın hakemi Mete Kalkavan ise başarılı bir yönetim gösterdi ve sonuca etki edecek hata yapmadı.