VAR'MISIN, YOK'MUSUN?

Burhan AKDAĞ 25 Kas 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Ankara'da oynanması gereken maçın Kayseri Kadir Has stadına alınmasına bir anlam veremedim. Tüm maçlarını Ankara'da oynayan Ankaragücü'nün hocası İsmail Kartal'da benim gibi bu karara şaşırdıklarını belirtti.

Hatta Şenol Güneş sezon başında federasyondan Vodafone Park’ta zemin bozukluğu nedeni böyle bir taleplerinin reddedildiği için bu karara şaşırdığını söyledi..

Bu takım geçtiğimiz yıl bu günlerde Şampiyonlar Ligi’nde namağlup lider, Süper Ligde ise şampiyonluğun en önemli favorisiydi. Bir yılda gelinen noktaya baktığımız zaman kocaman bir hüsran. O takımın yerinde yeller esiyor. Bu işin sorumluları ise hala zeytinyağı gibi suyun üstüne çıkıp hodri meydan diyerek kendilerine rakip arıyor.

Şenol Günel elinde kalan futbolculardan bir takım sahaya çıkarmış, böyle bir takımda sakat olduğu için Kayseri’ye gelemedi.

Ankaragücü maçının gergin geçeceği başlar başlamaz belli oldu. Beşiktaş kale arkasındaki taraftarlar maçın başlaması ile kaleci Karius’u yabancı madde yağmuruna tuttu. Ceza alanı bir anda çöplüğe döndü.

Ankaragücü maçı Beşiktaş için adeta tamam mı? Devam mı? maçı gibiydi. Alınacak bir mağlubiyetin Kartal’a yara vereceği kesindi. Mutlak galibiyet şarttı.

Beşiktaş maça hızla başlamak istedi ancak bu isteği fazla uzun sürmedi. İlk on beş dakika ceza alanından top çıkarabilmek için çok uğraş verdi. Gelişi güzel top uzaklaştırmaya çalıştıkları her top Ankaragücülü futbolcularda kaldı.

Bu krizi çabuk atlatan Beşiktaş 4 dakikada önce Ljajic, ve ardından Mustafa Pektemek ile buldukları goller ile bir anda rahatladı. Aslında bu iki golden önce Vida’nin attığı gol VAR’a takıldı. Bence bu golde VAR’ın başındakiler hesaplarını yanlış yapmış olabilirler.

İlk yarının son dakikasında genç oyuncu Güven Yalçın 3. golü atınca rahatlayan Beşiktaş bu sene ilk kez 45 dakikada üç gol buldu.

Peki nasıl oldu?  Şenol Güneş bir çok maçta bir çok rotasyon yaptı hepsinde hüsrana uğradı. Bu maçta ilk 11 de yer verdiği Dorukhan ve Güven Yalçın başarı oyunları ve Ljajic ilk kez istediği bölgede serbest oyması ilk yarı üç gollü farkı getirdi.

İkinci yarı Beşiktaş fark artırır diye beklerken maç vasatın üstüne çıkmadı. Hiç olmaz ise gol yemeden bir maç bitsin diye beklerken son dakikalarda kalemizde yine golü gördük. Maçın son dakikalarında oyuna giren Oğuzhan attığı gol inşallah kendisine biraz moral vermiştir. Son 8 maçında tek galibiyet alabilen Beşiktaş’a 4-1’lik galibiyet ilaç gibi geldi.

Hemen her maçta türlü türlü rotasyon yapan Şenol Güneş bu hafta yaptığı rotasyonun neticesini en iyi şekilde aldı. Demek ki bu rotasyonlarda gençlere de yer vermek gerekiyormuş. Beşiktaş haftalar sona deplasmanda ilk kez kazandı.

Bu hafta Beşiktaş için çok önemli, Önce Avrupa liginde Sarpsborg ile deplasmanda karşılaştıktan sonra İstanbul’da kendi evinde ezeli rakibi Galatasaray’ı konuk edecek. Bu haftayı kazasız belasız atlattığı takdirde camia derin bir oh çekecek…