VATANDAŞI EKSİK OLAN MÜCADELE, MÜCADELE MİDİR?

Yaşar İÇEN 27 Ağu 2019

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
'Ülkede yaşanan her zorluk hepimize yansır' bilincinde hareket eden zihinlerin ortak paydasıdır devletine sahip çıkmak ve canla başla devlet adına, vatan adına mücadele etmek...

“Devletlerin elini zayıflatan en önemli unsur kemikleşen kadrolardan bir türlü kurtulamamasıdır”.

Nasıl ki motoru saran kireç, toz, kir ve yağ zamanla kemikleşip motorun hareketini yavaşlatır sonra da işleyişi durdurur ve iflas ettirir ya... İşte aynen öyle!

‘Ülkede yaşanan her zorluk hepimize yansır’ bilincinde hareket eden zihinlerin ortak paydasıdır devletine sahip çıkmak ve canla başla devlet adına, vatan adına mücadele etmek...
Bu gibi durumlarda yöneticilerde vatandaşını daha güçlü sarmalı, daha samimi koşmalı, bütünüyle kucaklamalı, iyi anlamalı, her şeyi olduğu gibi anlatmalı, yüreklerdeki mücadeleyi desteklemeli, hassas konularda da vatandaşının yanında yer almalı... Bu kadar net!

‘Türkiye, Osmanlı üzerinde oynanan tuzaklarla bir kez daha karşı karşıya’ iken 
içte hainler dışta uluslararası komplolar ile sınavlardan geçmeye son sürat devam ediyor...
Son yıllarda yaşadıklarımızı Türkiye dışında hangi ülke olsa kaldıramazdı!
Bir, üç, beş, on, yirmi... İnanın kaç cephemiz var sayamıyorum artık! Denenmeyen oyun, kurulmayan tuzak kaldı mı demekle birlikte yenilerine karşı hazırlıklı olmakta da fayda var!
Bu hazırlıkların en başında ‘vatandaşın yüreğine yerleşmek’ yer almalı.
‘Vatandaşı eksik olan her mücadele kaybetmeye mahkumdur!’
Suriye’de, Libya’da, Mısır’da ve çok daha fazla ülkede bu durumu gördü dünya.
Ve tabi ki Kurtuluş Savaşı’nı, Çanakkale’nin geçilmez olduğunu,15 Temmuz Demokrasi Zaferi’ni de bu kutsal topraklar üzerinden gördü dünya. İlle de vatandaş desteği olmalı anlayacağız...

Neredeyse son bir yıldır yazılarımda defalarca ‘havada gerginlik kokusu var ilerleyen süreçte daha da gergin ve sıkıntılı olacak Ortadoğu’ dedim. Şimdi de gerginlik kademesinden çok zorlu günlere geçildi diyorum yazın bir yere!
Önümüzde delinip geçilmesi gereken koca koca dağlar varken deşarj olmak isteyen vatandaş; “birileri artık gitmeli ve değişmeli” diyor! Nefes olacak değişime dair haberler ne zaman gelecek peki?
Misal; Diyarbakır, Mardin ve Van’a yeniden kayyum atandı. Ekranlarda ‘neden kayyumlar geldi’ başlığı tartışılırken vatandaş ‘neden mevcut valiler tercih edildi’ başlığına ciddi anlamda takmış durumda! Neden aylardır beklenen Valiler Kararnamesi çıkmadı? Neden ‘yorgun isimler’ dinlenmeye çekilmedi? Akıllara zarar isimlere neden makamlar verilmeye devam ediyor?
Bu konularla ilgili çok fazla soru ve sorgu var biline!
Uzun lafın kısası ‘sahayı doğru okumak’ gerekiyor.
Vatandaş; ekonomi, hainler, sınır ötesi komplolar, şehitler, bitip tükenmeyen mülteciler (ki mülteciler konusunda bu günümüze şükredeceğimiz günler kapıda dikkat) ve terör başlıklarıyla verdiği mücadelede pes etmeden mücadele verirken hükümete düşen de bu azmi güçlendirecek kararlar ile ‘bende sizinleyim’ güvenini vermek olmalı...