VE OK YERİNİ BULDU

İlnur ÇEVİK 19 Nis 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Türkiye'de işin adı siyaset oldu mu her şeyi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan belirler.

MHP Başkanı Devlet Bahçeli, gündemi oluşturup 26 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin yapılmasını istedi. Cumhurbaşkanımız ise işi uzatmadan bu tarihi 24 Haziran olarak öne çekti…

Bunu daha önce 1987’de rahmetli Turgut Özal yapmıştı. Yasakların kalkması için yapılan referandum sandıkları kapanmadan hemen sonra Özal baskın seçim ilan etmiş ve ANAP seçimleri gümbür gümbür kazanmıştı.

Cumhurbaşkanımız artık Türkiye’nin eski sistem ile yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi arasındaki geçiş sürecinde yaşanan bocalamaların sona ermesi gerektiğini ve biran evvel yeni sisteme geçmemiz gerektiğini bunun için de Cumhurbaşkanlığı seçiminin biran evvel yapılmasını uygun buldu.

Bu bocalama dönemi Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın iyi niyetleri sayesinde kazasız belasız atlatılıyordu ama bu herkesi yoruyordu ve daha 19 ay süremezdi. Neticede neşteri Devler Bahçeli vurdu ve Cumhurbaşkanımız da tarih belirleyerek noktayı koydu.

Bu çok önemli bir adımdır. Türkiye’nin içerde ve dışarda önünü kesmek için uğraşanlara iyi bir cevaptır.

Türk demokrasisinin nasıl işlediğini ve ne kadar sağlam olduğunu kanıtlaması için iyi bir vesile olacaktır.

Dün “ok yaydan fırladı gözüküyor” demiştik ve bugün okun hedefini tam ortadan vurduğunu gördük. Bu güzel memlekete ve asil insanlarına hayırlı olsun.