Vakıf Katılım web

VE YENİDEN; PARK ET SEYRET

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Türkiye'de yaşıyorsanız hayatta yapılacaklar listenize mutlaka bir kerede olsa Kenan Doğulu konserine gitmeyi ekleyin.

Çok değil iki hafta önce Kazdağları’nın eteklerinde Ege’nin en güzel renkli serin sularına karşı oturmuşken arabalı konser mi olur demiştim. Uzaktan konuşması kolay tabi, oturduğun yerden, görmeden, hayal ederek yaz yazabildiğini. Neyse tamda o yazdığım konserin aynısına iki gün önce gitme fırsatım oldu. Türkiye, Avrupa ve Amerika’da birçok konser, festival ve spor karşılaşmasına gittim. İddialı konserler, maçlar izledim. Ama ben bu kadar düzenli bir organizasyona sanırım bir elimin parmaklarını geçmeyecek sayıda denk geldim. İlk önce şu yanılgıyı düzeltmek istiyorum. Arabalı konserde herkes dışarıdaydı... Ben de aynı hatayı yapmış biri olarak, Park Et Seyret aslında bir slogan, davetiye ve biletin üzerinde özellikle not düşülmüş; “diğer seyircilerin park alanına girmeyecek şekilde kendi getirdiğiniz ya da alanda dağıtılan sandalyeleri kendi aracınızın yakınında konumlandırabilirsiniz” diye. Yani kimse size park et ve arabanın içinde otur asla çıkma demiyor. Yanımızdakiyle dip dibe, omuz omuza oturduğumuz konser düzeneğinin yanı sıra ferah, herkesin kendi alanının olduğu, park yeri bulabilecek miyim endişesinin olmadığı, üşüdüğünde arabana binebildiğin gayet güzel düşünülmüş bir organizasyon. KerkiSolfej ekibini çalışmaları ve organizasyondaki titizliklerinden dolayı tebrik ederim.

Türkiye’de yaşıyorsanız hayatta yapılacaklar listenize mutlaka bir kerede olsa Kenan Doğulu konserine gitmeyi ekleyin. Şansınız varsa gittiğiniz sahnede Ozan Doğulu’da vardır ve yaşayacağınız kaliteli müzik şöleni ile eğlencenin garantisini ben size veriyorum. Önceki gün sanki Kenan Doğulu ile konserde değil de arkadaş ortamında vakit geçiriyor gibiydik. Geçirdiğimiz süreçten mi bilmiyorum ama daha önce hiçbir konserinde seyircisi ile bu kadar iç içe ve samimi olduğuna denk gelmemiştim. Hatta korna sesinin bu kadar duygusal bir tonu olduğunun sanıyorum ki ilk defa farkına varmış olduk.

Ahh bir 90’lar potporisi vardı, en aşık olduğumuz eski Kenan Doğulu şarkılarının yeni düzenlemelerini keşke dijital platformda da bizlerle buluştursalar. Muhteşem bir orkestra, Kenan Doğulu, Ozan Doğulu, müziğe eşlik eden kornalar, gösterişli bir sahne, ışık gösterileri ile sevenlerine rüya gibi bir gece yaşattılar. Ben bütün ön yargılarımı anında sonlandırıp park et seyret formatının kesinlikle artık hayatımızda olmasını istiyorum. Sadece arabası olmayanlar için alternatif olarak sayılı 50-100 kişilik tek bir tribün oluşturulup herkesin konsere gitmesine imkan sağlanabilir diye düşünüyorum. Önümüzdeki hafta Levent Yüksel ve Duman konserlerini kaçırmayın derim.

Sevgi ve müzikle kalın..