VE YİNE KADIN!

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Tam da bu günlerde Fox TV'de başlayan Masumiyet dizisi, buna bir örnek mi bilmiyorum ama bana ve birçok kişiye Münevver Karabulut hikayesini anımsattığı kesin.

Boyner Grup’un hazırladığı 8 Mart reklamını izlediniz mi? Televizyonda değil ama sosyal medyada denk geldim. “Geliyor 8 Mart geliyor, dev indirimlere hazır mısınız? Böylesi görülmedi, bu indirimlere kayıtsız kalamayacaksınız. Namus indirimi, tahrik indirimi, kravat takma indirimi, evden erkek sesi geliyordu indirimi! 2020 yılında Türkiye’de 300 kadın cinayeti işlendi, verilen cezalarda anlaşılması güç indirimler uygulandı. Suçlular bu indirimden yararlanamadığında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu olacak. İstanbul Sözleşmesi’ne kulak verin.” Ne kadar iç acıtan, gurur kıran, perişan eden bir mesele. Sadece 2020 yılında 300 tane evet doğru okudunuz 300 tane suçu günahı olmayan, hayalleri, umutları, çocukları, ailesi, yuvası olan kadın katledildi. Hem de en yakınları tarafından. 

Tam da bu günlerde Fox TV’de başlayan Masumiyet dizisi, buna bir örnek mi bilmiyorum ama bana ve birçok kişiye Münevver Karabulut hikayesini anımsattığı kesin. Zengin bir ailenin kimseyi umursamayan oğlu ve verdiği zararı parasının gücüne dayanarak kapatmayı planlayan aile büyükleri. Son olması için kaç can daha yanacak.

Her zaman söylediğim gibi yineliyorum. Geleceğimiz canım kız çocukları, umarım bir ömür özgür, açık görüşlü, kuvvetli ve ayakları yere sağlam basan birer kadın olarak hayatın her noktasında başarılı birer birey olursunuz. Sanat, bilim, spor, siyaset, teknoloji alanlarında çok çok başarılar ortaya serip büyük farklar açabileceğinize her zaman inanıyorum. Emek veren, uğraşan, çabalayan, eğiten, öğreten ve her türlü zorluk karşısında dik duran güzel kadın, iyi ki varsın. Dünyanın en zor işi kadın olmak. 8 Mart Dünya Kadınlar gününüz kutlu olsun.