VEDAT OLDU MU?

Adil YILDIZ 22 Oca 2020

Adil YILDIZ
Tüm Yazıları
Ahlak Sporcunun temel felsefesi olmalı.

Süper ligi Cemil Usta sezonunun ikinci yarı ilk müsabakaları başladı. Zirvede Sivas ve takipçileri, Başakşehir, Fenerbahçe, Trabzon, Beşiktaş ve Galatasaray Şampiyonluğu kovalayan takımlar.

Başakşehir, günü galibiyet ile bitirmiş.

Fenerbahçe ise deplasmanda Gaziantep önünde.

Maçın başlaması ile birlikte, Fenerbahçe kaleye gidemeyen takım görüntüsünde. Gaziantep defans ile orta sahada rakibi durdurma hesabında. ilk yarıda ortaya keyifsiz bir futbol, oynana futbol adeta ayağına pranga bağlanmış mahkûm gibiydi.

Ancak Ersun Yanal ikinci yarı rakibin üzerine gitmek için Rodrigues ile başlaması takımı biraz daha hareketlendirdi.

İkinci yarının hemen başında, defansın arasına atılan top ile Rodrigues, kaleci ile karşı karşıya bıraktı ancak top direkten geri gelerek, Fenerbahçe’nin gol atacağının ilk sinyalini verdi.

Vedat Murıqi’e sağdan ve soldan toplar gelmeyince, sağ açık görevini! yapınca Alman Max Kruse’nin yürüyerek ve rakibinden önce davranınca attığı kafa golünde roller değişti, sağdan asist yapması gereken Max Kruse,  ortadan kafa vurması gereken Vedat... Futbolda bazen saha içersinde, her şey istediğin gibi olmuyor.

Fenerbahçeli futbolcular maç bitti zannederken, avını bekleyen avcı misali Gaziantep pozisyon buluyor, Kaleci Altay ise karşı koyuyordu.

ErsunYanal bu takıma ne veriyor diye soracak olursanız? Ben diyorum ki! Sadece, Fenerbahçe markasından yararlanan hoca diyorum.

Luis Gustavo, orta sahada çok çalışkan, Emre, eski Emre değil, Ozan Tufan, ilk yarıdaki formundan uzak, Kaleci Altay, hala acemi.

Kazanmak zorunda olduğu maçı Fenerbahçe kazandı.

Vedat sarı kartı gördü cezalı duruma düştü. Ligde Başakşehir maçında oynamayacak, ancak hafta içi Kayseri kupa maçı var, gör ikinci sarıyı, kupa’da yok, Ligi de var. Futbol adına da etik değerler adına da yanlış oğlu yanlış.

Ancak; Kazanmak için her şey mübah mı?

O tartışılır işte! Bence olmamalı ya…

Ahlak Sporcunun temel felsefesi olmalı.

Üstünlüğün en büyüğü, güzel ahlaktır. Ülkemizde maç kazanmak için neler yapıldığını geri baktığımızda hepimiz hafızalarımızda hatırlayacaktır.

Sonuçta Fenerbahçe üç puan ile dönerken ,Vedat’lı kadrosu ile bakalım Başakşehir’e karşı ne yapacak!!!