"VELHASIL KELAM"

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Ağustos ayının sonlarına geldiğimiz bugünlerde hepimizde ufak bir bayram telaşı başladı.

Yazın son birleştirilmiş tatili ile herkes tatil beldelerine akın etmiş durumda. Tam 1 ay önce konservatuardan çok sevdiğim arkadaşım Ari Barutoğlu yeni teklisi ile bu yazın en konuşulanlarından olmaya başladı bile. Klibinde kendisine destek olmayı çok isterken ne yazık ki tatil dönemi nedeniyle hiçbir katkım olamadan vicdan azabı ile sessiz sedasız kaldım kenarda.

15 yıllık sahne hayatının ilk ürününü, 2017'nin 14 Şubat'ında sevgili olmak isteyenler için yazdığı "Aşk Olsun" adlı teklisiyle dinleyenleriyle buluşturan ARİ, bu kez "Velhâsıl-ı Kelâm" isimli albümüyle 2018 yazına hızlı bir giriş yaptı.

Sahnelerde #arieğlendiriyor hashtagiyle büyük bir hayran kitlesine hitap eden Ari, sahnedeki başarısını albüm piyasasına da taşıma amacında.

Klâsik Türk Mûsıkisinin kallavi eserlerinden, Greek müziğe, pop müziğine ve arabeske varıncaya uzanan geniş bir repertuarla seyircisiyle keyifli zamanlar geçiren Ari, hazırladığı albümde de aynı renkleri benimsemiş.

Fasıl müziğinin üstâdı Bimen Şen'in yaklaşık yüz yıllık şarkısının yeni düzenlemesi de hazırlanmış, sözü ve müziği Ari'ye ait sıfır kilometre pop ve arabesk tandanslı şarkılar da...

Bülent Altınbaş, Serhan Yasdıman, Selahattin Güzelel, Hasan Gözetlik gibi enstrumanlarında ülkenin önde gelen müzisyenlerinin katkıda bulunduğu albümün mix ve masterengi ise yine ülkenin önemli müzik adamlarından Candar Köker'e ait. Birçok yeni şarkı ve şarkıcının ismini duyurmak için çaba gösterdiği bu zorlu süreçte Ari’nin başarısının en güzel yerlere taşınacağını düşünüyorum. Ayrıca benim gibi gönülden Beşiktaş taraftarı olan Ari Barutoğlu’nu tebrik ediyor bir sonraki klipte elimden gelen desteği göstereceğime siz okurlarım huzurunda söz veriyorum. Başarıların daim olsun Ari’cim... Hepinize sağlık ve huzur dolu bayramlar diliyorum.

Sevgi ve müzikle kalın