VENEDİK KARNAVALI

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Geçmişle kıyasladığımda Venedik inanılmaz boş geldi.

Bu sene 8-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa’nın en ünlü Venedik Maske karnavalından hepinize merhaba. Uzun yıllardır süre gelen hatta eskiden 40 gün 40 gece kutlanan bu festival artık iki hafta sürüyor. 2015 yılında bu festivale gelme imkanım olmuştu. Sanırım o dönem hayatımda katıldığım en farklı, en eğlenceli etkinliklerden biriydi. İnanılmaz bir kalabalık herkes kostümlü ve maskeli neredeyse bir tek ben ve eşim kostümlü değildik. O kadar etkisinde kaldım ki bu sene kostümümü de aldım tekrar geldim. Gerçi festivalde giyilen kostümler hep Barok döneme temsil ediyor olsa da ben has ve has Türk kına gecelerinin yeni nesil organizasyonlarında giyilen bindallı kaftanımı aldım geldim. Tabi bana kıyafet sponsoru olan eski dostum Eser Türkmen ve bütün Lili Kına Organizasyon ailesine çok teşekkür ederim.

Geçmişle kıyasladığımda Venedik inanılmaz boş geldi. Her sene özellikle 14 Şubat haftası daha yoğun olan sokaklar bu sene su baskınları ve Koronavirüsün hızla yayılmasından dolayı beklenilen kalabalığa ulaşılamadığını düşünüyorum. Bana en çok sorulan soruları da sizlerle paylaşmak istiyorum. Su baskınları ile ilgili kasımdan itibaren ciddi sıkıntılar yaşanmış olsa da şu anda su seviyesi normal seyirinde ama zaman zaman ciddi yükselmeler oluyormuş. Aldığım en çok sorulardan biri de koku var mı? Belli kanal geçişlerinde evet kokular olsa da şehrin genelinde herhangi bir koku yok.

Venedik sokaklarında Türk olarak kostümle dolaşmak kendi adıma gerçekten keyifliydi. Kostümümü soranlar, fotoğraf çekilmek için kuyruğa girenler anlatılmaz yaşanır cinstendi. Beni tek zorlayan St. Marco meydanına ulaşmak için birçok kanal ve köprü geçmek kostümümün ağırlığı ile çok zorlu oldu. Tatil takviminizin bir şubat ayına Venedik Karnavalı’nı eklemenizi tavsiye ederim. Siz de benim gibi 6 ay öncesinden planınızı yapıp biletinizi ve otelinizi çok çok ucuza alıp keyifli bir karnaval heyecanı yaşayabilirsiniz.

Sevgi ve müzikle kalın...