YA KOMPLE ÜLKE İTİRAZ EDERSE NE OLACAK?

Yaşar İÇEN 11 Nis 2019

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
Günlerdir her mecrada dile getirilen cümleler var. Fakat benim dikkate aldığım iki otorite var; birincisi konunun uzmanları olan hukukçular diğeri de süreci endişeyle takip eden vatandaşlar!

Çok büyük ihtimalle İstanbul’da yeniden sandık başına gidilecek!

Peki bu karar alındıktan sonra nasıl günler bizi bekliyor? Hani 1 Nisan’da rahat bir nefes çekip ülkemiz adına önümüze bakacaktık?
Günlerdir her mecrada dile getirilen cümleler var. Fakat benim dikkate aldığım iki otorite var; birincisi konunun uzmanları olan hukukçular diğeri de süreci endişeyle takip eden vatandaşlar!

Uzmanların büyük bir kısmı ‘çıkan sonuca saygı duyulmalı yeniden seçimi gerektiren bir durum yok’ derken, vatandaş da ‘kurban olayım artık yorulduk yazık bize ve güzelim ülkemize’ diyor...

Manevi verilere, rüyalara ve sokakların yaydığı kokuya inanan ben ne diyorum diye merak edenlere sadece şunu söylemek istiyorum; ortama ve önümüzdeki günlere dair negatif bir enerji alıyorum! Herkes mutsuz herkes umutsuz!
Öncelikle hepimiz sağduyu ve mantık çerçevesinde kalmaya dikkat etmek zorundayız.
Çünkü basın, medya ve sosyal mecradan yansıyanların hepsi gerçek olmamakla birlikte çoğu kafayı yemiş kişilerin hırçın ruh halini gösteriyor. Ortamı ve ülkeyi germek niyetiyle yapılan samimiyetten uzak bu hareketlere aman dikkat!
En çokta AK Parti’ye kendini yakın göstermeye çalışan kişiler dikkatimi çekiyor!
O kadar uçta, ayrıştırıcı ve büyük tepki yaratan paylaşımlar sergiliyorlar ki adeta ‘olumsuz etki ile büyük’ kopmalar yaratıyorlar...

Bu durum tabi ki yeni değil. Belki de hükümetin elini zayıflatan en önemli faktörlerden biri bu. Birkaç yıldır dile getirip sıklıkla yazdığım ‘elmanın içindeki AK Partililer’ tespitimin şu an gerçekliğini fazlasıyla yaşıyor hükümet. AK Parti’ye yakın görünmeye çalışan kişi, STK, oluşumlar ve tabi ki sıkıntılı teşkilatlar değil mi toplumda büyük öfkeleri yaratan! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti içi temizlik yapması çok zor gibi görünüyor. Çünkü ‘kanser sarmalı’ akıllara zarar bir şekilde parti içi her kademeye ulaşmış durumda. Ki 31 Mart’ta da sandık başından tutun her kademeye kadar bu durumun olduğu söyleniyor!
Acaba Cumhurbaşkanı Erdoğan şunu yapabilir mi diye düşünüyorum; baktı ki temizlik imkansız, AK Parti’nin içinde kalan üç beş doğru ismi ‘Nuh’un Gemisi’ne’ aktarıp yeniden bismillah demek...

Gelelim seçimler ertelenirse bu kez sandıktan ne çıkar sorusuna. Birkaç seçenek düşünüyorum fakat hepsinin sonu ‘itiraz kapılarına’ çıkıyor;
* Seçmen her şeye itiraz edip sandığa gitmeyebilir,
* Cumhur İttifakı yeniden itiraz edebilir,
* Ekrem İmamoğlu itiraz edebilir, 
* YSK ne diyeceğini bilemeyebilir zira çok yıprandı ve yıpratıldığı için ‘ben yokum’ deyip itiraz edebilir, (bu arada her an YSK Başkanı Sadi Güven’in istifasını bekliyorum)
* Binali Yıldırım ben yeniden aday değilim diyerek itiraz edebilir (bence bu ihtimal çok yüksek!)