YA TUTARSA!

Aslı SERTDEMİR 24 Ara 2022

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Yekten yazıyorum… Geçen hafta, berbat bir dizi izledim.

Yekten yazıyorum… Geçen hafta, berbat bir dizi izledim. Adı; “Sipahi” Show TV’de her Pazartesi yayınlanacakmış. Bombalar, silahlar, kurşunlar havada uçuşuyor. Yine vatanı, milleti kurtarıyorlar. Sipahi oyuncuları; Kaan Yıldırım, Özge Gürel, Başak Gümülcinelioğlu, Nurettin Sönmez ve Kerem Alışık… Bu kadar yeteneksiz oyuncu, nasıl özenle bir araya gelmiş anlayamadım. Hiç kimse kusuruma bakmasın... İyi varsa da kurunun arasında yanmış. Paytak paytak suçlu kovalayan, emaneten silah tutan, iki tekme savuramayan, tirat atar gibi konuşan ajan mı olur? Daha iyi rol kesen müsamere çocukları gördüm. Abarttığımı düşünenler, lütfen açıp izlesin. Sadece oyuncular değil ki… Senaryo, çekim, kostüm, mekan seçimleri, kurgu, çakma yurt dışı sahneleri hepsi ama hepsi kötü. Size söz! Ola ki bu dizi tutarsa... Daha da dizi, mizi eleştirmeyeceğim.

Kıyım var!

Tabiri caizse, kanallar 2023’e kıyım yaparak giriyor. Show TV de Pazar akşamı yayınlanan “Güzel Günler” dizisi, ne yazık ki reytinglere kurban gitti. Ve bitiyor! Star’da yayınlanan “Gecenin Ucunda” 27 Aralık 2022’de final yapacak dedikoduları dolansa da... Hazirana kadar devam edecek. Büyük umutlarla başlayan “Tuzak” dizisi,  11 Ocak’ta yayınlanacak 13. bölümü ile ekranlara veda edecek.                                                                                                                “Darmaduman” dizisinin, sözleşmesinin uzatılmayacağı netleşti… O da bitiyor! “Yalnız Kurt” dizisi de beklenen reytinglerin çok gerisinde kaldı. Final yapması yönünde karar alındı. TRT ‘de yayınlanan “Kasaba Doktoru” dizisi, 2. sezonunda beklenen reytingi alamadığı için bitiyor. TRT’nin final yapma kararı aldığı bir diğer dizisi de “Balkan Ninnisi”…  Star TV’nin “Duy Beni” dizisi de final yapacak. FOX TV’de yayınlanan “Bir Peri Masalı” ekranlara veda edecek. Show TV’de yayınlanan “Baba” dizisi aldığı kötü reytingler yüzünden bir kere ipten döndü. Ama görünen o ki… Kanal yönetimi bu defa ipini çekiyor. Bir mucize olmazsa, “Baba” 2023 yılının başında, erken final yaparak, izleyenlerine veda edecek. FOX TV yeni yıla girmeden “Tozlu Yaka” dizisine final yaptırıyor. Ve yönetimin “İyilik” dizisini de Ocak ayında bitirme kararı aldığı konuşuluyor.                             Demedi demeyin bu kıyım bu kadarla kalmaz.

Sessiz bekleyiş…

Bitmez dediğimiz haftalar bitti, geçmez dediğimiz günler geçti. Hadi gözümüz aydın, koca bir yılı daha bitiriyoruz. 365 gün bitiyor bitmesine de… Farkındaysanız, sessiz sedasız bitiyor. “Bit artık! Git artık 2021.” diyenler, bu sene sessiz. Kimse 2022’ye sayıp, sövmüyor. 2023’ü dört gözle beklemiyor.              İşin aslı astarı; bu yılın da geçen yıldan pek bir farkı yoktu. Eksiği vardı, fazlası valla yoktu. 2022 yılı da kendi çapında felaketlerle doluydu. Hayır, anlamıyorum ki ne oldu da onca isyankar insana. Kerameti kendinde, suçu 2021’e yıkan sayısız insan nereye kayboldu? Herkes hayatından memnun mu? Yıl boyu dert yananlar, laf olsun diye mi konuştu? Yoksa ilim irfan sahibi oldular da… Artık uğursuzluğun yılda olmadığını mı çözdüler. Belki de en koktuğum şey oldu… Yeni yıl, yeni umut filan kalmadı. Sustular!