​YAPMA MÖSYÖ!

Mustafa YAŞAR 17 Ara 2017

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe maçı öncesi hayretler içinde izlediğim 'Fenerbahçe favori' açıklamasını yapan ve sonrasında 1-0 kaybedince maç sonu basın toplantısında 'Bu açıklamalarınıza anlam veremedim.

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe maçı öncesi hayretler içinde izlediğim ‘Fenerbahçe favori’ açıklamasını yapan ve sonrasında 1-0 kaybedince maç sonu basın toplantısında ‘Bu açıklamalarınıza anlam veremedim. Neden böyle bir açıklama yaptınız?’ sorusunu sorduğum Bursaspor Teknik Direktörü Le Guen, soruma ‘Fenerbahçe bizden güçlü ve onlar ilerleyen haftalarda belki de şampiyonluğa oynayacak ama biz Bursaspor olarak şampiyonluğa oynayamayız’ minvalinde bir cevap vererek şaşkınlığımı bir kat daha arttırmıştı.

Aynı Le Guen, dün Trabzonspor maçı öncesi bu kez  ‘Çok önemli bir karşılaşma bizi bekliyor. Trabzonspor'un 25 puanı var, biz de 24 puandayız. Sezon boyu rakip olacağınız bir takımla oynadığınız zaman, maçın önemi artıyor’  açıklaması yapınca ‘bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu’ dedim.

Öyle ya…

Le Guen’e sormazlar mı? 

Geçen hafta kazansan puan olarak üstüne çıkacağın Fenerbahçe rakibin değil miydi?

Yapma mösyö, etme mösyö!

İyisin, hoşsun, camia seni sevdi ama;  böyle çelişkili açıklamalarla aklımızla da alay etme lütfen.

Maça gelirsek…

Kart cezalısı Aziz Behich ile sakatlıkları bulunan Jorquera, Kembo, Agu ve Badu’nun yokluğu Bursaspor adına önemli kayıplardı.

Hal böyle olunca da tek umut olarak son haftalarda etkisiz de olsa gözler Batalla’ya çevrilmişti yeşil-beyazlılarda. (O Batalla yine umutları boş çıkardı.)

İlk yarıda zaman, zaman üçlü defans kurgusunda aksayan, buna karşılık Trabzonspor’un nadir ataklarında beşli defansa geçerek devreyi istediği gibi bitirmeyi bilen Bursaspor izledik.

İlk 45’te idare eden (golü düşünmeyerek) yeşil-beyazlılar, ikinci yarının hemen başlarında kalesinde golü görünce takke düştü kel de göründü!

Golü yemeden önce atmayı düşünmeyen Bursaspor ile yedikten sonra gol arayan Bursaspor’u da gördükten sonra açıklamalarıyla ‘yapma’ dediğimiz Le Guen’in futbol aklına da ‘yapma’ dedik dün.

Ez cümle…

7 maçlık yenilmezlik serisi ile görünürde iyi giden Bursaspor, iki eşik maçından iki yenilgi ile ayrılarak aslında ligin tamamına dair ne yapacağını da göstermiş oldu.

Bu görüntü camiayı ne derece mutlu eder işte orası tam bir keşmekeş.