YAŞANAN GÜZELLİKLER

Buket BEKTAŞ 03 Haz 2021

Buket BEKTAŞ
Tüm Yazıları
Ülkemiz sporcuları gene üstün başarılara imzalar atarak göğsümüzü kabarttılar.

Bu haftaki yazımızda karamsar günlerden ve yaşadığımız sıkıntılardan biraz uzaklaşarak yaşadığımız bazı güzelliklerden bahsedelim istedim.

Ülkemiz sporcuları gene üstün başarılara imzalar atarak göğsümüzü kabarttılar. Aerobik Jimnastik branşında dünya şampiyonu olan altın kızımız Ayşe Begüm Onbaşı. Basketbol branşında Euroleague şampiyonu olan Anadolu Efes Basketbol takımımız. Bu sıkıntılı günlerde adeta bir güneş gibi parlayıp içimizi ısıttılar. Tüm sporcularımıza, teknik heyetimize ve emeği geçen tüm görevlilerimize millet olarak çok teşekkür ediyoruz. Başarılarımız artarak devam etsin ülkemiz dünya platformunda hak ettiği noktalarda temsil edilsin. Bu başarılara ve güzelliklere milletçe ihtiyacımız vardı…

Yine başka bir güzellik iki kıtanın birleştiği tüm dünyanın göz bebeği olan İstanbul’dan geldi. Avrupa'nın en büyüğü ve alanında en ileri teknolojiye sahip olan kulesi İstanbul Çamlıca'da faaliyete geçti. Çamlıca Kulesi'nde 100 adet radyo frekansı birbirine karışmadan yayın yapabiliyor. Sırf bu özelliği bile ülkemiz için gurur kaynağı olacaktır. Göğsümüzü kabartacak bir başka haber ise son zamanlarda ayrı bir gurur kaynağımız olan İHA ve SİHA’larımıza dünyadan gelen talep ve teveccüh.

Çeşitli ülkelerden gelen talep  ve alım teklifleri, askeri alanda da teknolojilerimizin ne kadar geliştiği ve ülkemiz mühendislerinin zekâ ve güçlerini dünyaya nasıl kabul ettirdiklerinin bir ispatı olarak göğsümüzü kabartmakta.

Devlet görevlilerimiz tarafından, ülkemiz sınırları içerisinde  ve yurt dışında  yürütülen seri operasyonlar sonucu terör örgütlerine hizmet eden teröristlerin üst düzey yöneticileri de dâhil olmak üzere önemli bir bölümü  yakalandı ya da imha edildi. PKK ve FETÖ terör örgütlerinin gerek yurt içi gerekse de yurt dışı bağlantıları kesilerek bu tip örgütlerin ülkemize yönelik saldırı girişimleri engellendi. 

Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan girişimler sonrası gerek Çin menşeili aşı olan Sinovac aşısından gerekse de Alman menşeili  Biontech  aşısından önemli miktarlarda yurdumuza getirilmesi için sözleşmeler imzalandı. Bu sayede ihtiyaç fazlası da olmak üzere yaz sonuna kadar yüksek miktarda aşının ülkemize gelmesi sağlanarak gerekli tedbirler alındı. Yerli üretim aşılarımızın da gelmesiyle koruma kalkanımız daha da güçlenecek ve artık aşı ithal eden ülke konumundan aşı ihraç eder ülke konumuna geçeceğiz.

Kuzey Marmara Otoyolu da bitme aşamasına geldi bu sayede Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar yaklaşık 1200 kilometrelik kesintisiz karayoluna sahip olduk. Artvin Yusufeli’nde beton yüksekliği tamamlanan gurur kaynağımız Yusufeli Barajı’nın da bitime yaklaşması son derece sevindirici bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıca ülkemiz hedeflerine eklenen, uzay çalışmalarının da artan  bir tempo ile devam etmiş olması ve yaşanan ilerlemeler de daha güzel günlere olan inancımızı pekiştiren gelişmeler. Her geçen gün değişik branşlarda ve konularda Türkiye’mizin başarılarını görmek ve yaşamak bu zor zamanlarda hepimize ilave bir moral desteği ve yaşama sevinci veriyor.

Tabii ki de hoşumuza gitmeyen canımızı acıtan ya da ekonomik sıkıntılara yol açan sorunlarımız da var ama bugünkü yazımızda hep güzelliklerden bahsedelim yarınlarımız da bu günlerimiz de güzel geçsin istedim. Bu yüzden şimdilik aksilikleri olumsuzlukları ve yanlışları bir kenara bırakalım yaşadığımız güzellikleri görelim ve farkına varalım. Zira milletçe güzellikleri yaşamayı hak ediyoruz. Her anınız bir öncekinden güzel huzurlu ve sağlıklı olsun.