SICAK BİR YUMOŞ MASALI

Sevgili Claude Steiner'ın bu hikayesini sizinle paylaşmak istiyorum. Dilediğiniz gibi hem bu hikayeyi hem de sıcak yumoşlarınızı dağıtmaya devam edebilirsiniz.

Cumartesi 12 Kasım 2016 00:00
DAVRANIŞLARIMIZIN NEDENLERİ

​Hiç düşündünüz mü neden davrandığımız gibi davranırız? Bazı temel davranışlarımızın sebebi nedir? Mesela neden birilerine günaydın deriz ya da iyi akşamlar? Neden bazı insanlara surat asarız, görünce kafamızı çeviririz ya da onların istediği gibi davranmayız?

Cumartesi 29 Ekim 2016 02:00
KENDİNİ BAŞTAN YARAT

Son 5 haftadır size bizleri bir bilgisayar programı gibi süren, davranış, duygu ve inançlarımız etkileyen, bilinçaltımıza yerleşmiş sürücülerimizden bahsettim. Sürücüler konusu hatırlarsanız, benim çok sevdiğim, bireysel olarak danışanlarıma, kurumsal olarak da eğitimlerimde katılımcılara, üzerinde örnekler vererek ve kişiye özel uygulamalarla deneyimlettiğim Transaksiyonel Analiz isimli kuramdan. Neden mi özellikle bu kuram?

Cumartesi 22 Ekim 2016 11:31
ACELE EDİYORUM ÖYLEYSE KABUL EDİLİYORUM!

En son yazımda, en temel ihtiyacımız olan onay ve kabul ihtiyacımızı ilişkilerimizle karşıladığımızı yazmıştım.

Cumartesi 24 Eylül 2016 00:00
DİKKAT DİKKAT ONAY VE KABUL ARIYORUM!!!

İnsanoğlunun en büyük ihtiyacı ilişkilerdir. İlişkiler yoluyla kabul gördüğünüzü, onaylandığınızı, fark edildiğinizi hisseder böylece varlığınızı teyit edersiniz.

Cumartesi 10 Eylül 2016 00:00
KÜÇÜCÜKTÜM , BÜYÜDÜM , İYİ DE NASIL?

Geçen gün güzel bir tatil beldesinde anne-çocuk birlikteliğinde gördüğüm farklı, ancak içeriği benzer örnekler, bende bu yazıyı bir an önce yazıp sizinle bu konuyu paylaşma isteği oluşturdu.

Pazar 04 Eylül 2016 00:00
İYİ OLMA SANATI

Geçen hafta Yaşama Sanatı'nın inceliklerine değinmiş, bu haftayı biraz daha yavaşlayarak ve daha farkındalıkla yaşamanızı önermiştim.

Pazar 28 Ağustos 2016 00:00
YAŞAMA SANATI'NDA USTALAŞMAK

Sevgili Okurlarım, iki hafta kadar ara verdikten sonra tekrar buluşmanın heyecanı ile hepinizi kucaklıyorum.

Cumartesi 20 Ağustos 2016 00:00