​İÇİNİZDEKİ BALON...

Madem amaç hastalıklardan korunmayı öğretmek… Erken teşhis için bazı belirtilerin ve tarama testlerinin önemine vurgu yapmak…

Pazar 06 Kasım 2016 00:00
AİLEDE ORGAN BAĞIŞI ÜZERİNE BİR KONUŞMA BAŞLATMAK...

"Çoğumuz hiç hastalanmayacakmış gibi yaşıyor, günün birinde kendimizin ya da bir yakınımızın hayatta kalabilmek için organ nakline ihtiyacı olabilme ihtimalini aklımıza getirmiyoruz."

Pazar 06 Kasım 2016 00:00
SAĞLIĞINIZ İÇİN UZAK DURMANIZ GEREKEN 7 İNSAN TİPİ

Bazı insanların yanındayken gerilirsiniz. Boynunuz göğsünüze doğru çekilir, ense kaslarınız yaşadığınız stresle kaskatı olur. Dişlerinizi sıkarsınız. İşte, böyle anlarda nefesinize dikkat edin. Büyük ihtimal içinde bulunduğunuz negatif ruh haliyle hızlı soluk alıp verdiğinizi fark edeceksiniz.

Cumartesi 22 Ekim 2016 11:16
PR UZMANLARI HASTANENİN AYNASIDIR!

​Hep derim, iyi gazeteci başarılı bir PR uzmanı olur. Haberin ne olduğunu da, haber yazmayı da iyi bildiğinden çalıştığı sağlık kurumunun medyada yer almasını sağlayacak yaratıcı projelere kolaylıkla imza atabilir. Ayla Özer Küçük de medyadan PR sektörüne geçen sağlık muhabirlerinden biri.

Salı 18 Ekim 2016 00:00
​SAĞLIK BAKANI'NDAN PROF. DR. CANAN KARATAY'A YANIT!

Siz de sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme konusunda kafası karışanlardan mısınız? Kolesterol ilaçları faydalı mı yoksa zararlı mı? Rahim ağzı kanserine karşı yapılan HPV aşısı gereksiz mi? Mideniz sağlıklıysa günde 10 yumurta yiyebilir misiniz? Hamilelikte şeker yükleme testi riskli mi?

Salı 18 Ekim 2016 00:00
EVDE SAĞLIK EKONOMİSİ NASIL YAPILIR?

Annemin ecza dolabı son kullanma tarihi geçmiş ilaçlarla doludur. Doktorunun verdiği yeni ilaçlara, tedavilere hep şüpheyle bakar annem.

Pazar 21 Ağustos 2016 00:00
İÇ SESİNİZE KARŞI SAĞIR OLMAYIN!

Son günlerde en sıradan olaylara bile hemen sinirli tepkiler vermeye mi başladınız? Eşinizle ya da iş arkadaşlarınızla sürekli gergin anlar yaşıyor, yaptıkları ufak bir yaramazlıkta avaz avaz bağırarak çocuklarınızı azarlıyor musunuz?

Cumartesi 20 Ağustos 2016 00:00
AİLELERİN SAĞLIK KOÇU: KADINLAR

Şu bir gerçek ki, ailelerin sağlık koçluğunu kadınlar yapıyor. Babamızın, kardeşimizin, çocuğumuzun ya da eşimizin tedavisini üstlenecek hekimi araştırıp bulan, muayene, tetkik randevularını organize eden hep biz kadınlar değil miyiz?

Pazar 26 Haziran 2016 00:00