EN SIK GÖRÜLEN RÜYALARIN ANLAMLARI ÇÖZÜLDÜ

Hepimiz rüya görüyoruz. Bazılarını tamamen unutuyoruz bazılarını hatırlıyoruz. Hatta bazı rüyalar bizi o kadar etkiliyor ki anlamını çözmeye çalışıyoruz. Tarih boyunca pek çok kültürün rüyaları alemlere açılan kapılar olarak gördüğü belirtilir. Osmanlı padişahlarının bile rüya yorumlama uzmanları ya da medyumlara danışmadan sefere çıkmadığı rivayet edilir. Bilim insanları ise rüyaları yorumlamak, beynin işlevini çözmek, bilinçaltını anlamak için uzun yıllardır çaba harcıyor.

Pazartesi 20 Şubat 2017 00:00
İyi Dans Etmenin Bilimsel Formülü Bulundu

Çok iyi dans ettiğini düşündüğünüz ya da tam tersi gerçekten kötü dans ettiğini düşündüğünüz kişiler görmüşsünüzdür. Sonuçta dans, subjektif bir sanat dalıdır. Peki, hiç neden bazı dansları daha çok beğendiğinizi ya da nasıl daha iyi dans edebileceğinizi düşündünüz mü? Bilim insanları bu sorunun yanıtını buldu. Düğün sezonu açılmadan önce sizlerle paylaşıyoruz.

Pazartesi 13 Şubat 2017 00:00
ÇİĞNEME SESİNE TAHAMMÜL EDEMEYENLERE GÜZEL HABER

İnsanların bir kısmı bazı seslere karşı çok duyarlı hatta tahammülsüzdür. Örneğin, ıslık sesi, horlama sesi, çiğneme sesi gibi… Özellikle tahammül edemediğiniz bu sesler herkese göre farklılık gösteriyor ve bilim insanları bu seslere "tetikleyici sesler" adını veriyor. Eğer siz de bu insanlardan biriyseniz ya da çevrenizde belirli seslere aşırı tepki veren insanlar varsa nörologlar açıklamasını buldu. İyi haber, aşırı tepki vermiyorsunuz. Sadece beyninizin duygusal tepkileri veren kısmı ile sesleri algılayan kısmı birbirine daha farklı bağlanmış. Kötü haber ise artık aşırı tepkinizin sebebini biliyorsunuz ama bilim insanları bunu nasıl tedavi edeceklerini araştırmaya devam ediyor.

Pazartesi 06 Şubat 2017 00:00
Bolivya günlükleri

Güney Amerika'nın küçük ülkesi Bolivya doğal güzellikleri ve aşırı nem ve sıcaklıktan dolayı 4 bin metre yükseklikte inşa edilmiş başkenti La Paz ile dikkat çekiyor. Brezilya, Peru, Şile, Arjantin ve Paraguay tarafından çevrili kara ülkesinin nüfusu yaklaşık 10 milyon. Bu küçük ülkede geçen hafta çok önemli olaylar yaşandı. Kısaca göz atalım...

Pazartesi 30 Ocak 2017 00:00
Obama'dan Trump'a Yeni Dünya

Geçtiğimiz hafta tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ABD Başkanlık devir teslim töreni konuşuldu. Geleneksel olarak 20 Ocak tarihinde yapılan yeni başkanın Beyaz Saray'a çıkması töreni bu yıl pek çok yönden konuşuldu, tartışıldı ve protesto edildi.

Pazartesi 23 Ocak 2017 11:05
Otostopçunun galaksi rehberi

Douglas Adams'ın ilk defa 1979'da basılan kitabı "Otostopçunun Galaksi Rehberi" dünyanın en meşhur kitaplarındandır. Kitabını okumayanların bir kısmı da filmini izlemiştir. Türkçe baskısı Kabalcı Yayınevi'nden çıkıyor.

Pazartesi 16 Ocak 2017 11:35
DÜNYANIN EN MEŞHUR KATİL BALİNASI TILIKUM VE DİĞERLERİ…

Dünyanın en meşhur orkası ya da daha çok bilinen ismiyle katil balinası olan Tilikum, 36 yaşında hayata veda etti.

Pazartesi 09 Ocak 2017 00:00
PRENSES LEIA'NIN UMUDUYLA 2016

2016'da bize gelecek için umut verecek neler olduğuna bir bakalım.

Pazartesi 02 Ocak 2017 00:00