VENEZÜELLA'DA MUHALEFET GENEL GREVDE

​Venezüella'da 2014'ten beri artan muhalif hareketler, başkent Karakas'ta genel greve vardı. Otoyolları kapatan göstericiler, devlet başkanı Maduro'nun istifasını istiyor. 2019'da görevi resmen sona erene kadar istifa etmeyeceğini söyleyerek muhalefete meydan okuyan Maduro'ya karşı ülkede iç savaş riski artıyor. Muhalefet partileri Maduro'ya karşı birleşerek koalisyon oluşturdu. Muhalif koalisyon lideri Jesus Torrealba, vatandaşların seçme ve seçilme haklarını istediğini belirten bir açıklama yaptı.

Pazartesi 31 Ekim 2016 02:00
İNGİLTERE'DE DRONE SAVAŞLARI BAŞLIYOR

​İngiliz Savunma Bakanlığı, Sivil Havacılık Dairesi ve Qinetiq isimli özel havacılık şirketi bir araya gelerek İngiltere semalarında drone savaşlarını başlatıyor. Sebebi de insansız hava araçları olan drone'ların giderek askeri kullanım tekelinden çıkıp özel sektör firmaları tarafından kullanımlarının artması. Bu radikal artış beraberinde drone'ların hava trafiğini tehlikeye atarak kaza yaşanması riskini de yükseltiyor

Pazartesi 24 Ekim 2016 02:00
"YENİ UFUKLARI KEŞFETMEK"

​Dünya Enerji Konseyi'nin (DEK) en önemli etkinliği olan Dünya Enerji Kongresi'nin 23.sü "Yeni Ufukları Keşfetmek" gibi yenilikçi ve inovasyonu destekleyen bir temayla malumunuz üzere geçen hafta İstanbul'da düzenlendi. DEK üyesi Latin Amerika, Ortadoğu, Afrika ve Asya ülkelerinin devlet başkanları ve enerji bakanlarını ağırladık. Bir sonraki kongre 2019'da Birleşik Arap Emirlikleri'nde Katar'da gerçekleşecek.

Pazartesi 17 Ekim 2016 00:00
NİJERYA'DA BİR TUHAF HAFTA: İYİ, KÖTÜ, İLGİNÇ

​Geçtiğimiz hafta Nijerya'da bir dizi tuhaf olay meydana geldi. Haberlere tek tek baktığında insan ya Nijerya'da çok korkunç şeyler olacağını ya da ülkenin çok büyük gelişim göstereceğini düşünüyor. Hepsi bir araya gelince ise kafalar iyice karışıyor. Sinema tarihinin kült filmlerinden İyi, Kötü ve Çirkin'deki gibi iyi, kötü ve ilginç haber sıralamasıyla gidelim

Pazartesi 10 Ekim 2016 00:00
SEVGİLİLER GÜNÜ'NDE EVLENENLER, DİKKAT!

​14 Şubat Sevgililer Günü sizce ne kadar romantik? Kapitalist propaganda olarak görenlerden misiniz? Romantik bir jest olarak mı yoksa pek de umursamayanlardan mısınız? Eğer 14 Şubat sizin için çok önemliyse ya da evlilik yıldönümünü hatırlamak kolay olsun hatta tek hediyeyle iki kutlamayı aradan çıkartırım diye düşünüyorsanız ve evlenmek için 14 Şubat'ı seçenlerdenseniz dikkat!

Pazartesi 03 Ekim 2016 00:00
ZUCKERBERG VE CHAN , YÜZYIL İÇİNDE TÜM HASTALIKLARA ÇARE BULACAK

Facebook'un kurucusu, genç milyarder ve yeni baba Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan, kızlarının doğumuyla beraber Chan Zuckerberg Vakfı'nı kurmuştu.

Pazartesi 26 Eylül 2016 00:00
KAMBOÇYA KRALİYET KAPLUMBAĞALARININ MÜTHİŞ DÖNÜŞÜ

Tüm dünyada 10 taneden az kaldığı düşünülen Kamboçya'nın Kraliyet Kaplumbağaları muhteşem bir dönüş yapmaya hazırlanıyor.

Pazartesi 19 Eylül 2016 00:00
1080 GÜNDE DEVRİ ALEM

Edebiyat klasiklerinden sayılan "80 Günde Devri Alem"in 21. yüzyıl versiyonunda gelişen teknolojiyle birlikte gün sayısının düşmesini bekliyorsanız sizi biraz yanıltacak bir haberim var. Japonya'dan üç genç dünyanın çevresini gezmeye karar vermiş.

Pazartesi 05 Eylül 2016 00:00