KÜLLERİNDEN DOĞAN ŞEHİR: BEYRUT

Yazılarımın sonunda sizin gezilerinizi de yayınlayacağımı söylüyorum ya. Bugün sayfamı sağlıklı yaşam koçluğu yapan arkadaşım Gönül Sonzamancı ile paylaşıyorum.

Perşembe 04 Nisan 2019 02:15
AVUSTRALYA

Merhaba sevgili okuyucularımız. Ne mutlu bize ki size dünyanın dört bir yanından selamlar verebiliyoruz. Aslında o kadar güzel yerler görüyoruz ki hepsini anlatamıyoruz. Ama işte bu haftanın süzgecinden geçen bir dünya şehrini size anlatmak için sabırsızlanıyorum. Önümüzdeki ay inşallah size Güney Amerika ülkelerini ve şehirlerini anlatmak istiyorum. İsterseniz bugün gelin size dünyanın başka bir yanı olan Avusturalya'dan notlarımı sunayım. Hazırsanız hadi başlayalım.

Çarşamba 20 Mart 2019 02:20
SOKAKLARI PANCAKE KOKAN ŞEHİR: BRUGGE

Bugün Avrupa'daki çok bilinmeyen ama önemli bir kenti size anlatacağız. Anlatacağız diyorum çünkü, bugün sayfamın bir konuğu var. Tiyatro sanatçısı ve akademisyen Doğanay Cireli.

Çarşamba 13 Şubat 2019 02:15
KÜBA

Bu haftadan itibaren yine uzaklara gideceğim ve size çok uzaklardan gördüklerimi anlatacağım. Bugün Küba'dayız. Oradan Güney Amerika'ya geçip, Patagonya'ya kadar anlatmak istiyorum.

Çarşamba 06 Şubat 2019 02:20
LYON

Yemeklerden bahsetmeden Lyon hakkında konuşamazsınız, çünkü gurmeler Lyon'un dünya mutfak başkenti olduğu konusunda hemfikirdir. Fransız mutfağının bir tanrısı olarak kabul edilen "Şef Paul Bocuse" in şehridir. Haydi gelin gezelim bu güzel şehri.

Çarşamba 23 Ocak 2019 02:15
MİAMİ

Magic City de denilen Miami, Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinin ikinci büyük kenti. Atlas Okyanusu kıyısında plajlarıyla ünlü.

Çarşamba 09 Ocak 2019 02:15
BRATİSLAVA

Bugün size Tuna Nehri kıyısında yer alan Bratislava'yı anlatmak istiyorum. Yeni yıla girerken ışıl ışıl olan kenti sizin için gezdim. Avusturya'ya ve Macaristan'a sınır olması ve çok da yakın olunca şehirde bol turist görebiliyorsunuz. Almanlar, Macarlar, Avusturyalılar, Çekler ve Yahudiler şehrin geçmişinde güçlü izler bırakmış. Bu nedenle, Bratislava, bu kozmopolit ruhunu hâlâ muhafaza ediyor. Ayrıca bu güzel şehir, çok sayıda festival ve ticari sergiye ev sahipliği yapmaktadır.

Çarşamba 02 Ocak 2019 02:15
VİYANA

Barok sokakları, imparatorluk sarayları, kahvehane kültürünün yanı sıra canlı epik ve tasarım sahneleri sanatsal ve müzikal başyapıtlarının sahnelerini oluşturuyor. Sanata başka bakıyorlar Viyana'da. Ben de Noel hazırlıkları içindeki bu güzel kenti size bugün biraz farklı anlatacağım

Çarşamba 26 Aralık 2018 02:15