UCM'NİN KARARI İSRAİL'İN HESAP VERMESİNİ SAĞLAR MI?

Mahkemenin bu kararına rağmen, Filistin'in mahkemenin kurucu anlaşması olan Roma Statüsü'nü 13 Haziran 2014 tarihinde imzalaması, sadece bu tarihten itibaren dava konusu olan olaylar için yargılama yapabileceği anlamına gelmektedir.

Salı 16 Şubat 2021 02:30
BİDEN YÖNETİMİNİN İSRAİL POLİTİKASI NASIL ŞEKİLLENECEK?

Hatırlanacağı üzere geçen hafta Biden yönetiminin Filistin için bir restorasyon dönemi olup olmayacağını ele almıştık.

Salı 09 Şubat 2021 02:20
BİDEN DÖNEMİ FİLİSTİNLİLER İÇİN RESTORASYON OLACAK MI?

Bir önceki yazıda Trump'ın Filistin'e yönelik politikalarından ve seçimi kaybedip Beyaz Saray'dan ayrıldığında gerisinde nasıl bir Filistin bıraktığından bahsetmiştik.

Salı 02 Şubat 2021 02:20
TRUMP'TAN GERİYE KALAN FİLİSTİN

Trump'ın konu hakkındaki muğlak ifadelerine rağmen beni bu tahminde bulunmaya sevk eden asıl sebep ise, kerameti kendinden menkul büyükelçi adayı Friedman'ın; Kudüs'ün statüsü, iki devletli çözüm, Yahudi yerleşimciler ve işgal altındaki Filistin topraklarının durumu hakkındaki sözleri olmuştu.

Salı 26 Ocak 2021 02:25
İSRAİL'İN DOĞU AKDENİZ POLİTİKASI VE TÜRKİYE (II)

Türkiye ile Libya arasında deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına yönelik mutabakatın imzalanmasından sonra İsrail'in başını çektiği ve diğer ülkelerin de kendi çıkarları doğrultusunda iştirak ettiği bu cephe, enerji ve ekonomi merkezli bir birliktelik olmanın ötesine geçerek askeri ve siyasi bir pakt haline gelmiştir.

Salı 19 Ocak 2021 02:30
İSRAİL'İN DOĞU AKDENİZ POLİTİKASI VE TÜRKİYE (I)

İsrail'in muhtelif tarihlerde parselliği dokuz sahada toplamda 1 trilyon m³'ün üzerinde doğalgaz ve 2 milyar m³ civarında da petrol bulunduğu tahmin edilmektedir.

Salı 12 Ocak 2021 02:30
İSRAİL'İN KUDÜS HAMLELERİ (II)

İsrail'in Kudüs üzerindeki iddialarının tarihsel temelini oluşturan Mescid-i Aksa'nın Yahudilerin kutsal tapınağının üzerine inşa edildiği argümanı, UNESCO tarafından ret edilmiştir.

Çarşamba 06 Ocak 2021 02:30
İSRAİL'İN KUDÜS HAMLELERİ (I)

Kudüs'ün statüsü, İsrail-Filistin çatışmasının merkezinde yer alan ve diğer konularda anlaşma sağlansa bile çözümlenmesi konusunda fazlaca ümit bulunmayan bir meseledir.

Salı 05 Ocak 2021 02:30