JUNG/DÖRT ARKETİP

"Bir insanın elinden tanrılarını alırsanız, karşılığında ona yeni tanrılar vermek zorunda kalırsınız." / CARL GUSTAV JUNG

Perşembe 15 Kasım 2018 02:20
KİTLE PSİKOLOJİSİNDEN TEK KİŞİLİK ÖZGÜRLÜKLERE…

"Bir ideali takip ederek, barbarlıktan medeniyete geçmek sonra bu ideal kuvvetini kaybedince çözülmek ve ölmek. İşte bir kavmin hayatına ait çemberi bundan ibarettir." derken, "ibaret" olmak, yeterince duyabilen için, yeterince hakarettir! Özgürlük, tek kişiliktir! Ve bireyinin zihni hür olmayan ülkenin sınırları hür değildir!

Pazartesi 05 Kasım 2018 00:00
"AŞKIN METAFİZİĞİ"

"Kadınlar erkeklerden daha fazla şimdiki zamanda yaşarlar ve eğer içinde bulundukları bu an tahammül edilebilirse çok daha keskin ve kararlı bir şekilde onun tadını çıkarırlar. Kadınlara mahsus neşenin kökeni işte budur."

Salı 30 Ekim 2018 02:20
SAFİYE EROL'ÜN "DİNEYRİ PAPAZI"

"Kendi cehennemini katetmeden kim kendi cennetine vasıl olmuş?" diyen yazar, kurduğu cümlenin hakkını, tüm romanlarında, kadınlara yükledikleri üzerinden ziyadesiyle taşımış ve taşıtmış! Kitabı kapatırken sizin de ağır bir yük olacak omuzlarınızda.

Pazartesi 22 Ekim 2018 02:25
OĞUZ'UN ÇOCUKLARINA TUTULAN FENER/ SAİT BAŞER

"Toplumun beka sırrını taşıyan bu insanların kadrini bilmek, bir tür yükseliş garantisi de taşır içinde" ​derken Sait Başer hocamız kimi kastediyor bilmiyoruz ama biz, okuduğumuzdan, dimağımızın yettiğince, kendisinin sırrına talip etmek isteriz naçizane kendimizi ve memleketimizi..

Pazartesi 15 Ekim 2018 00:00
"FEMİNİZM VE DOĞAYA HÜKMETMEK"

"Kadın" içeren, kurulmakta geç kalınmış cümleler, bir an evvel devlet aklı ile kurulmalıdır! Çünkü "artık bu sadece bir adalet meselesi değil, ölüm kalım meselesidir" Çünkü eyleme dönmemiş doğru fikirler, ihtiyaçlarını, "yanlış" oluşumlar ile tedarik ederler.

Pazartesi 08 Ekim 2018 02:20
EMEK EMEK "PORTRELER"

"Yıkamam, iftira edemem, yalan söyleyemem, zulmedemem. İşte bendeki bu muhteşem aczin ilahi adı hürriyettir".

Pazartesi 01 Ekim 2018 02:20
BİR KEN'AN RİFAİ KILAVUZU

"Ademoğlu evvela kendi kendisi ile sulh yaptıktan sonra, cümle alemle barış haline geçmekle huzur ve sükuna kavuşur, ki işte hürriyet budur"

Pazartesi 24 Eylül 2018 02:25