YAZI TURA

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Müzik piyasasında ayakta durabilmek birazcık yazı tura işi değil mi?

Yıllarca eğitim alıyorsun, kendini donanımlı yetiştiriyorsun ve başarılı olduğun bir dalda en iyi sen iken hiç eğitim almamış, senin kadar emek vermemiş insanlar bir anda senden daha çok tanınıp popüler oluyor. Bu sadece müzik değil hayatın birçok noktasında mevcut. Yaşadığımız ilişkiler, yeni tanıştığımız insanlar, yaptığımız meslek tercihleri hepsi birer yazı tura değil mi? Ama gelelim esas “Yazı Tura”ya...

Konservatuar öğrencilik dönemimden tanığım hem yetenekli hem de yakışıklı arkadaşım Okan Albayrak da yeni teklisi ile müzik piyasasına atıldı. Aynı sıralarda otururken sesini dinlemeye doyamadığım herkes birer birer büyük kitlelere sesini duyurmaya başladı. İnanın arkadaşlarımı yazmak, dergi, gazete ve yeni medyadan takip etmek beni hakikaten gururlandırıyor. Okan’da onlardan biri... Öğrencilik döneminde, uzun yıllar Soner Sarıkabadayı, Murat Boz, Demet Akalın ve Gökhan Tepe gibi pop müziğinin sevilen isimlerinin vokalistliğini yaptı. Benim en net yakından takip ettiğim Gökhan Tepe sahneleriydi. Hiçbir konseri kaçırmaz artık ara olsun da Okan şarkı söylesin diye beklerdim. Belki de küçük bir itiraf gibi olacak ama hakikaten ben Gökhan Tepe konserlerine sırf Okan’ı dinlemek için giderdim. Ve bugün artık kendi şarkılarını dinleyip, klibini izleme vakti geldi. Sözü ve müziği kendisine ait olan şarkısı Yazı Tura, kendine has yorumu ve yeni nesil müzik tarzı ile listelere merhaba dedi. İlk teklisi Pdnd Müzik yapımcılığında ve Soner Sarıkabadayı prodüktörlüğünde yayınlanan "Yazı Tura"nın söz ve müziği Okan Albayrak'a, düzenlemesi Aerro'ya, video klibinin yönetmenliği ise Coşkun Turgut'a ait.

Evet yeni bir proje ile tutunabilmek zorlu bir süreç ama konservatuar mezunları zaten yıllarca aldıkları eğitim ile birçok zorluğun üstesinden geliyor, varsın birazda tanınırken zorluk yaşasın. Okan’a yeni teklisi ‘Yazı Tura’ ile başarı ve bol şans diliyorum. Bunca yıl beklemiş olması bile bence büyük bir kayıp. Ve mutlaka Okan’ı canlı sahnesinde dinlenecekler listenize eklemenizi tavsiye ediyorum.

Hepinize güzel bir hafta dilerim.

Sevgi ve müzikle kalın.