Vakıf Katılım web

YENİ GİRİŞİMCİLİK PROJESİ SHOPSTARTWOMEN

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Dünden bugüne gerçekleştirdiği projelerle başarılı bir iş insanı olmasının yanı sıra ayrıca toplumda iyilik meleği olarak anılan Demet Sabancı Çetindoğan'ın yeni projesinden bahsetmek istiyorum.

Ülkemizde çalışan, üreten, fark yaratan ve farkındalık yaratan kadınlara saygımın sonsuz olduğunu belirtmek isterim. Dünden bugüne gerçekleştirdiği projelerle başarılı bir iş insanı olmasının yanı sıra ayrıca toplumda iyilik meleği olarak anılan Demet Sabancı Çetindoğan'ın yeni projesinden bahsetmek istiyorum. Yeni bir e-ticaret sitesi kuruldu. Ülkemizdeki kadın üreticilerin ürünlerinin yer aldığı interaktif bir site olmasının yanında ayrıca hem alışveriş hem satıcının şehrine ziyaret hem de her hafta 5 ilimize ait yemeklerin tanıtımı yapılıyor. Gelelim projenin detaylarına.. 

Bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında, farklı sektörde varlığını gösteren, girişimci kimliği ile birçok yeniliğe imza atan, sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan ve çözümler sunarak büyümeye ve gelişmelerine katkıda bulunan Demet Sabancı Çetindoğan başkanlığında e-ticaret dünyasına shopstarwomen.com Türkiye genelinde il bazında kadın üreticileri bir araya toplayan, Türk kadınının el emeği, göz nuru ürünlerini yurt içi ve yurt dışı ayağı ile de global pazarda yer almasını sağlayacağı shopstarwomen.com ile kadına destek, ülkeye destek amacıyla yola çıkmış bir kadın projesi.

Bu noktada shopstarwomen.com; hem ülke hem de üreticilerimizin yöre ve ürünlerinin tanıtımını, satışını yapabilecekleri, gündelik hayata dair bilgiler, tarifler ve ürünlerinin hikayelerinin yer alacağı farklı, global bir site olacaktır. Organik gıdalar, yöresel ürünler, aksesuar, ev dekorasyon, kadın giyim, çocuk, kozmetik gibi pek çok kategori yer almaktadır. Aynı zamanda bu platformda kadınları desteklemek isteyen tüm dernekler, oluşumların, bireylerin toplu alımlarına açık olacaktır.

 ŞAHİKA ERCÜMEN ve NIKOLAJ COSTER-WALDAU'DAN ÇAĞRI

Dünya dalış rekortmeni ve UNDP Türkiye Sudaki Yaşam Savunucusu Şahika Ercümen, “Game of Thrones” dizisinin yıldızı Nikolaj Coster-Waldau ile birlikte İklim Eylemi konusunda dünya liderlerine çağrıda bulundu! Ercümen ve Coster-Waldau’nun da aralarında bulunduğu, farklı ülkelerden beş UNDP İyi Niyet Elçisi’nin birlikte yer aldığı video mesaj, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) İnsani Gelişme Raporu 2020 küresel lansmanında yayınlandı. İklim eylemine karşı yayınlanan videoda yer almaktan gurur duyduğunu belirten Şahika Ercümen videoda “Gezegenimizin harikalarını ve güzelliklerini korurken,  doğanın gücünden yararlanmayı öğrenmeliyiz. Ekosistemleri refahı artıracak şekilde korumalı, sürdürülebilir bir şekilde yönetmeli ve eski haline getirmek için harekete geçmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

JOHNNY DEEP - DISNEY SAVAŞI 

The Sun gazetesine açtığı iftira davasını kaybeden ve eski eşi Amber Heard'e şiddet uyguladığı mahkeme tarafından kabul edilen Johnny Depp ile Disney arasında ipler iyice gerildi. Eğlence dünyasının en büyük şirketlerinden biri olan Disney'in, her ne kadar oyuncuyla resmi olarak bağlarını koparmasa da 57 yaşındaki aktör ila arısına ciddi bir mesafe koydu. Daily Mail'in haberinde Disney'nin baş yapımcı Jerry Bruckheimer'ın Margot Robbie'nin başrolde olacağı yeni filmde Depp'in ufak bir rolle geri gelmesi fikrine ayak dirediği belirtildi. Oyuncunun kendisini eşini döven biri diye niteleyen haberin ardından açtığı davayı kaybetmesine rağmen Bruckheimer'ın Depp'in kariyerini kurtarmaya çabaladığı belirtildi. Ancak yapımcının çabalarına rağmen Disney'in önerileri kabul etmediği ve son dönemde oyuncuyla ilişkilerin kötüye gittiği ifade edildi.

GÜNÜN SÖZÜ 

YARALARIN IŞIĞIN İÇERİ GİRDİĞİ YERDİR. 

HZ. MEVLANA