YENİ TREND ULTRAVİYOLE

Yonca ORTAN 18 Şub 2018

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Bu yıla damgasını vurması beklenen renk belli oldu.

Dünyanın bütün renklerini bir araya getiren Pantone, her yıl olduğu gibi 2018 için de öne çıkması beklenen rengi belirledi.

Pantone'nun ilan ettiği Yılın Rengi "Ultraviyole," Pantone Renk Enstitüsü Müdürü Leatrice Eiseman'ın verdiği demeçte: "Parlak morötesi renk; özgünlük, yaratıcılık ve vizyon düşüncesini dile getiriyor." dedi.

Eiseman, "Aynı zamanda, tüm renklerin en kompleksi, çünkü görünüşte tamamen zıt olan mavi ve kırmızı tonunu alıyor ve onları yeni bir şeyler yaratmak için bir araya getiriyor." dedi.

Pantone Color Institute Başkan Yardımcısı Laurie Pressman ise rengin, dünyanın şu an tam da ihtiyacı olan şeyi yansıttığını dile getiriyor.

Tarih boyunca ultraviyole mistik veya ruhani bir nitelik verilmiş. Bu renk genellikle farkındalık uygulamaları ile bağlantılı ve bu da günümüzün aşırı uyarılmış dünyasından kaçmak isteyenlere daha fazla alan sunuyor. Meditasyon alanlarında ve diğer toplanma alanlarında mor tonlarında ışığın kullanılması orada toplanan topluluğa enerji verir ve bağlantı kurulmasını teşvik eder.

Yeni yılın rengi şimdiden yiyeceklerimizden dekorasyona, tekstilden kozmetiğe ve mücevherden otomotiv modasına ilham olmaya başladı bile!

Orijinal, asi ve çarpıcı tavırlı bu renk kozmos, gezegenler ve yıldızlardan ayrıca Prince, David Bowie gibi pop kültürün kült isimlerinden esinlenilerek seçilmiş. Renklerin en kompleks yapılısı olan mordan türeyen bu elektrik ton şimdiden modada kendini belli ediyor. Çarpıcı etkisiyle ultraviyoleye dolabınızda yer açmanın tam zamanı!

Sağlıklı Gıdada Ultraviyole

Egzotik ve çekici kabul edilen acai çileği, mor renkli karnabahar, tatlı patates, havuç, kuşkonmaz ve lahana gibi mor meyveler, sebzeler sağlığa olan doğal faydaları ile biliniyor. Bu yiyecekler, besin maddeleri ve antioksidanlar açısından çok zengin ve masaya canlılık ve çeşitlilik getiriyor.

Yemek yeme zevkini sağlıklı kaseler içinde eşsiz bir ahenge dönüştürecek olan ultraviyole, özellikle turp ve lahana gibi besinleri mutfaklarda ve sunumlarda öne çıkaracak.

Güzellikte Ultraviyole

Ultraviyole herkes için çarpıcı görüntüler oluşturma konusunda muhteşem ve güzelliğe ve spiritüelliğe doymuş. Rengin karmaşık ve derin yapısı kombinlerle, karışımlarla ve gölgelerle elde edilen görüntüler için uygun. Dudaklarda veya tırnaklardaki mat mor renk uyumsuzluk için çarpıcı bir görüntüyken, ultraviyoledeki yumuşak bir şekilde karıştırılmış metalikler ve simler gözleri evrene açılan pencerelere dönüştürüyor. Saçlardaki mor tonları, yenilikçi ve özgür ifadenin sembolü olarak sokak stillerini geliştirmeye devam ediyor. Ortalama bir güzellik paletinde ultraviyole karmaşıklık ve gizem katarak diğer tüm renkleri tamamlıyor.

Mücevher

2018’in rengi seçilen mor, uzun yıllardır mücevher tasarımcılarının gözdesi. Bulgari’den Tiffany’e kadar birçok marka son yıllarda ametisti kullanarak asaletin rengi mora hayranlıklarını ve saygılarını sunmak için adeta sıraya girdiler.

Moda

Ultra Violet Balenciaga 2018 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu, Gucci 2018 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu ve Marni 2017 Sonbahar/Kış koleksiyonu ile podyumdaydı. Bizler için de gardıropları yenileme zamanı!

Dekorasyon ve Mimari

Girdiği mekana mistik bir güç kazandıran ultraviyole, renk spekturumunun en soğuk renkleri arasında yer alıyor ve aynı zamanda kullanıldığı mekanda yaratıcı ifadenin dozunu artırıyor.

Erkekler için

Biraz iddialı görünse de bu çarpıcı rengi BMW M4 modeli için uyguladı bile. Denemeye değer!

Geçtiğimiz yıl doğadan ilham alan Pantone, bu yıl ultraviyole ile geleceği işaret ediyor.