YILLAR SONRA…

Aslı SERTDEMİR 08 May 2021

Aslı SERTDEMİR
Milyarder Bill Gates, eşi Melinda Gates ile boşanmaya hazırlanıyor.

Milyarder Bill Gates, eşi Melinda Gates ile boşanmaya hazırlanıyor. Peki ama 65 yaşında, üç çocuk babası Bill, 27 yıl sonra neden boşanıyor? Bir rivayete göre Gates eski aşkı Ann’i hiçbir zaman unutamamış. Ve yine aynı habere göre, ünlü milyarder evliliği boyunca Ann ile sık sık görüşmüş. Yani bu haberler doğru ise Melinda 27 yıl mütemadiyen aldatılmış.  Melinda Gates boşanma sürecinde, medyanın ilgisinden kaçmak için çareyi çocuklarıyla Karayipler'de ada kiralamakta bulmuş. Adanın gecelik kirası 132 bin dolarcıkmış. Amaaa bu adaya Bill davetli değilmiş. Tabi dünyanın en zengin insanlarından biri boşanıyorken, Şimdi bunlar bu kadar malı mülkü nasıl paylaşacak? diye herkes merak ediyor. 130 milyar dolarlık servetin, yarıya yarıya paylaşılacağı konuşuluyor. Dünyanın en pahalı boşanmasına her iki tarafta çok iyi hazırlanıyorlarmış. En güçlü avukatlık firmalarından destek almışlar. Melinda’yı New York’tan 4 avukat, Bill Gates’i ise Los Angeles’tan 3 avukat temsil edecekmiş. Eğer ki boşanmada servet yarı yarıya bölünürse, Bill dünyada en zenginleri listesinde 4. sıradan 17. ye düşecek. Artık Bill bu kahırla nasıl yaşar bilmem.
 
Akıma tutulanlar!
 
Eve kapanınca, milletin tek eğlencesi sosyal medya oldu. Evinde sıkıntıdan patlayan, diğer sıkıntıdan isilik dökenleri beğenip, yorumlar yapıyor. O sayfa senin, bu Influencer benim saatlerce geziyorlar. En kötüsü de uydurulan Instagram akımlarına, hunharca eşlik ediyorlar. Zaten oldubitti sevemedim, anlam veremedim şu akımlara. Oysa ilk başlarda her şey masumca tavşan kulakları, köpek dilleri ile başladı. Ama sonra iş çığırından çıktı. Millet giden arabadan atlayıp, ardında dans ederek koşturdu. Hatırlarsanız; o akıma Hülya Avşar’ı kurban vermiştik. Garibim ergenlerin dilinde günlerce maskara oldu. Bi dönem de herkes yere kapaklandı. Ki benim o akımda tek geçtiğim Seda Sayan’dı. Hala o fotoğrafa ara ara bakıp, kahkaha atıyorum. Bellere bağlanan yastık akımında Enis Arıkan’ı yazmamak, büyük saygısızlık olur. Birkaç gün önce Insatagram’ı bi açtım, tövbeler olsun 1990’lara ışınlanmış gibi. Neymiş efendim #20liyaslarchallenge akımı başlamış. Ne kadar ince kaş, estetiksiz burun gördük doyduk valla. Neyse ki şu akımlar hızlı başlayıp hızlı bitiyor. 

Annelerin günü

Siz ister “Kapitalizmin oyunu, para tuzağı, toplumu tüketim çılgınlığına sürükleyecek bir bahane.” deyin. İster “Bir gün mü annelerin, her gün onların.” diye vızırdanın. Konu anneler olunca elinizi cebe atıp, paşa paşa hediye bakmanız gereken bir gün. Yalnız; şu beyaz eşya ve küçük ev aletleri firmalarının, anneleri evin hizmetçisi durumuna sokmalarına izin vermeyin. Anneye hediye olarak mutfak robotu, elektrik süpürgesi, çay makinesi almak da ne demek? Bunlar olsa olsa evin ihtiyacıdır, annenin değil. Siz siz olun daha kişisel bir şey alın. Ya daaa çalıştırın biraz beyninizi… Hediyesiz ama yaratıcı fikirlerle annenizle özel bir gün geçirin.