YİNE BİR ÜNLÜ DÜŞMESİ

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Gün geçmiyor ki reklamın iyisi kötüsü olmaz diyerek ne olduğu, kim olduğu belli olmayan kişiler bir şekilde kendini gündeme oturtmayı başarıyor.

Sahne adı Reynmen ama kendisi Yusuf, 95 doğumlu Bağcılar çocuğu. Eğitimine bakıyorum elle tutulan hiçbir şey yok. Başarılarına bakıyorum elle tutulan hiçbir şey yok. Yapıtlarına bakıyorum elle tutulan hiçbir şey yok. Eee peki bu cesaretin sebebi nedir inanın çok merak ediyorum.

Konu saygısızlık ve terbiyesizlik olunca en önde koşuyor bu ve bu gibi kişiler. Eğer ki tanınmayı, konuşulmayı kaldıramıyorsan git başka işle uğraş arkadaşım. Tanınmak dediğimde beş tane video çekiyorlar, izlenince hemen havalara giriyorlar. Sonra biri açıyor takipçilerine müstehcen yerlerini gösteriyor, diğeri küfürler ediyor, bu da işini yapmaya çalışan gazetecileri dövüyor. Gram saygı, ilgi hak etmeyen insanları başımızın üstüne çıkarıp çok değerliymiş gibi davranmak sadece bizim ülkemize özgü sanırım. Hiçbir yeteneği olmayan, sonradan görme tiplerin ne oldum delisi olduğunu ne Avrupa’da ne de Amerika’da görmedim ben.

Ülkemde o kadar eğitimli, bilgili, görgülü, yetenekli gençler heba olurken, tekrar söylüyorum hiçbir yeteneği olmayanların kendini bir halt sanması kanıma dokunuyor. Bu da tamamen Türkiye’deki eksik eğitim sisteminden kaynaklı. İnsanlar çalışmadan, yorulmadan, üretmeden kolay para, lüks hayat peşine düşüyor. Benim zamanımda büyüyünce doktor, avukat, öğretmen olmak isteyen neslin yerini, youtuber, şarkıcı, oyuncu, futbolcu olmak isteyen bir nesil alıyor. Ne kadar üzücü... Açıp kitap okumazlar, sanat adına herhangi bir şey yapmazlar, ama her şeyi kendileri bilir zannedip, kendilerini önemli insan zannederler. Çok yazık.

Kod isim kullanan Yusuf Aktaş isimli şahıs tarafından saldırıya uğrayan emekçi arkadaşlarım Akif Yaman ve Volkan Özdemir’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu gibi insanların artık prim yapmamasını diliyorum.

Sevgi ile kalın...