YPG TERÖR ÖRGÜTÜ NATO ÜYESİ Mİ?

Ozan CEYHUN 16 Eki 2019

Ozan CEYHUN
Türkiye, Suriye topraklarına yuvalanmış ve dünya çapında insanlığı tehdit eden terör örgütlerine karşı top yekün mücadele eden tek ülke! DEAŞ terör örgütünü etkisiz hale getiren güçlerin başında Türk Silahlı Kuvvetleri bulunmakta.

Avrupa başkentlerini kana bulayan DEAŞ terör örgütü artık bir tehlike olamıyorsa bunu da sağlayan ülke Türkiye. Türkiye sayesinde Avrupa ülkelerinin vatandaşları geceleri rahat uyumakta ve sokaklarda güven içinde yürüyebilmekteler.

En başta AB olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye teşekkür etmeleri gerekirken eleştirmeleri büyük bir “nankörlük”!

Türkiye sayesinde terör belasından kurtulan Avrupa ve yine Türkiye sayesinde sığınmacılar krizi yaşamayan Avrupa, şimdi Türkiye’nin en az DEAŞ kadar tehlikeli bir terör örgütü olan YPG (PYD) ile mücadele ederken Türkiye’yi değil bir terör örgütünü destekleyen de Avrupa!

Avrupa ülkelerinin istihbarat ve polis teşkilatları ve ilgili bakanlıkları YPG (PYD) terör örgütünün, PKK terör örgütünün Suriye’deki şubesi olduğunu çok iyi bilmekteler.

Avrupa ülkelerinin istihbarat teşkilatları ve ilgili bakanlıkları YPG (PYD) terör örgütünün DEAŞ’a karşı savaşmadığını ve tam tersine birçok terör eyleminde DEAŞ ile iş birliği yaptığını çok iyi bilmekteler. Hatta Türkiye’nin etkisiz hale getirdiği DEAŞ terör örgütünün kaçabilen teröristleri şu anda YPG (PYD) terör örgütüne katılmış durumdalar. Bunu da Avrupalı uzmanlar çok iyi bilmekte.

DEAŞ terör örgütünün silahlarının çoğu YPG (PYD) tarafından kullanılmaya devam edilmekte.

Yine Avrupa ülkelerinin istihbarat teşkilatları YPG (PYD) terör örgütünün Suriye’de ele geçirdiği bölgelerde Araplara, Türkmenler ve Kürtlere zulmettiğini ve onları ülkelerini terk etmeye zorladığını çok iyi bilmekteler.

NATO üyesi Türkiye’nin Suriye sınırındaki kent, kasaba ve köylerine YPG (PYD) terör örgütünün aylardır sürekli roket atarak saldırdığını ve çok sayıda insanın bu saldırılarda katledildiğini sadece istihbarat teşkilatları değil aynı zamanda Avrupalı gazeteciler de yakından takip etmekteler.

PKK ile hiçbir ilişkisi olmadığı iddia edilen YPG (PYD) terör örgütü için Avrupa kentlerinde gösteri yürüyüşü yapanların hepsinin PKK terör örgütü mensupları ya da sempatizanları olduğu gerçeğini Avrupalı polisler her gün izlemekte ve video kayıtları yapmaktalar.

Bazı Avrupalı “dostlarımız” YPG (PYD) terör örgütünün “Suriye’nin diktatörü Esad’a karşı mücadele ettiğini” iddia ederken, YPG (PYD) terör örgütü ve PKK terör örgütü yayın organlarının “YPG (PYD) terör örgütünün Suriye’deki devlet terörünün başındaki Esad ile anlaştıklarını” duyurduğunu da göremeyecek kadar “körler mi?”.

DEAŞ terör örgütü ile “derin” iş birliği olmasına rağmen Avrupa kamuoyunu “DEAŞ’a karşı savaşıyoruz” diye kandıran ve Suriye diktatörü ile “anlaştıklarını” açıklayan YPG (PYD) terör örgütü ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin onlara verdiği silahlarla Suriye’yi terörize etmekte. Bu nedenle Suriyeliler evlerini ve topraklarını terk etmek zorunda kalmaktalar.

Bu gerçeklere karşı Avrupalı “dostlarımızın bazıları” sürekli yalanlara dayalı açıklamalar yapmaktalar. Türkiye 7 binden fazla DEAŞ terör örgütü mensubunu gözaltına aldığı ve bunların çoğunu geldikleri ülkelere teslim etti. 70 bin kadar DEAŞ terör örgütü bağlantılı şahsın Türkiye’ye girişini ve bu sayede Suriye’ye geçişini yasakladı. Ayrıca Suriye’de çok sayıda teröristi etkisiz hale getirdi. Tüm bu gerçeklere rağmen hala Türkiye hakkında dezenformasyon yapılmakta ve Türkiye’nin harekatı sırasında “DEAŞ’lı teröristlerin cezaevinden kaçtığı” yalanı yayılıyor. Oysa onları cezaevinden çıkarıp ellerine silah veren YPG (PYD) terör örgütü!

YPG (PYD) terör örgütüne her türlü silah yardımı yapanlar şimdi NATO üyesi Türkiye’ye silah satışını yasakladıklarını açıklıyorlar!

Kendilerinin YPG (PYD) terör örgütüne silah verdikleri kanıtlanan ve bu silahların bazıları PKK terör örgütü eylemlerinde kullanıldığı da ortaya çıkmasına rağmen bu ülkeler hiçbir zaman “YPG (PYD) terör örgütüne silah satışını yasakladıkları” şeklinde bir açıklama yapmadılar. 

Terör örgütlerine karşı mücadele eden ve bu sayede Suriye’nin kuzeyinde güvenli bir bölge oluşturup sığınmacıların Avrupa ülkelerine akın, akın gelmesini engellemeyi amaçlayan Türkiye’ye silah satışını yasaklamak “hangi aklın ürünüdür?”.

Avrupa kamuoyu keşke bir an önce uyansa da seçtiği yöneticilerinin nasıl büyük hatalar yaptığını ve terör örgütlerini desteklediğini görebilse. Çünkü bu hataların sonunda yüzbinlerce Suriyeli Avrupa’ya yürümeye başladığında her şey çok geç olacak. 

Avrupa kamuoyu yöneticilerine sormalı “YPG (PYD) terör örgütü NATO üyesi oldu da, haberimiz olmadı!” diye!